Medové rezy podľa Helenky

Loading...
(4 / 5)

Obľúbený zákusok, ktorý pozná každý. Jemné cesto a výborná pudingová plnka. Ak si aj doma chcete pripraviť dezert ako z cukrárne, vyskúšajte tento. Navyše, je len na vás, akou formou pláty naskladáte. Niekto ich nakrája a ukladá aj s plnkou na seba, niekto dá jeden plát na spodok a jeden na vrch a plnku doprostred. Čo uprednostňujete vy? Takto krásne ich pripravila pani Helena.

Na medové krémeše budeme potrebovať:

Na cesto

  • 450 gramov hladkej múky
  • 3 PL bravčovej masti
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
  • 4 PL medu
  • 4 PL mlieka

Na plnku

  • 5 dcl mlieka
  • 100 gramov hrubej múky
  • 250 gramov Hery
  • 200 gramov práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 žĺtok

Postup:

  • Najskôr si v miske pripravíme cesto. Pridávame postupne múku, masť, práškový cukor, vajíčko, sódu bikarbónu, med a letné mlieko. Vymiesime si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske.
  • Pripravíme si plech, ktorý potrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme na plech a pečieme ho pri teplote 180 stupňov. Po upečení ho priečne prerežeme, aby nám vnikli dva rovnaké pláty. Kto chce, môže ich prerezať aj na menšie časti a urobiť si medové rezy.
  • Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Mlieko vylejeme do hrnca, pridáme múku, vanilkové cukre a aj práškový cukor a miešame. Na záver pridáme aj žĺtok. Keď nám hmota zhustne, odstavíme a prišľaháme heru.
  • Vznikne nám hustý pudingový krém, ktorý navrstvíme na pláty a vytvoríme rezy. Necháme schladiť aspoň 3 hodiny v chladničke. Dobrú chuť.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x