Obľúbený zákusok, ktorý pozná každý. Jemné cesto a výborná pudingová plnka. Ak si aj doma chcete pripraviť dezert ako z cukrárne, vyskúšajte tento. Navyše, je len na vás, akou formou pláty naskladáte. Niekto ich nakrája a ukladá aj s plnkou na seba, niekto dá jeden plát na spodok a jeden na vrch a plnku doprostred. Čo uprednostňujete vy? Takto krásne ich pripravila pani Helena.
Na medové krémeše budeme potrebovať:
Na cesto
- 450 gramov hladkej múky
- 3 PL bravčovej masti
- 150 gramov práškového cukru
- 1 vajíčko
- 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
- 4 PL medu
- 4 PL mlieka
Na plnku
- 5 dcl mlieka
- 100 gramov hrubej múky
- 250 gramov Hery
- 200 gramov práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 1 žĺtok
Postup:
- Najskôr si v miske pripravíme cesto. Pridávame postupne múku, masť, práškový cukor, vajíčko, sódu bikarbónu, med a letné mlieko. Vymiesime si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske.
- Pripravíme si plech, ktorý potrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto dáme na plech a pečieme ho pri teplote 180 stupňov. Po upečení ho priečne prerežeme, aby nám vnikli dva rovnaké pláty. Kto chce, môže ich prerezať aj na menšie časti a urobiť si medové rezy.
- Kým sa nám cesto pečie, pripravíme si krém. Mlieko vylejeme do hrnca, pridáme múku, vanilkové cukre a aj práškový cukor a miešame. Na záver pridáme aj žĺtok. Keď nám hmota zhustne, odstavíme a prišľaháme heru.
- Vznikne nám hustý pudingový krém, ktorý navrstvíme na pláty a vytvoríme rezy. Necháme schladiť aspoň 3 hodiny v chladničke. Dobrú chuť.