Mäsové rolády na sviatočný stôl

Loading...
(0 / 5)

Žiadne sviatky si nevieme predstaviť bez obľúbeného mäsa. Je jedno či je kuracie, hovädzie alebo bravčové. Keď sa zíde celá rodina, dobré jedlo je základ. Ak vám však už dochádzajú nápady ako nasýtiť návštevu, tieto tipy určite oceníte. Pripravili sme si pre vás sériu receptov na studené mäsové rolky, na ktorých si pochutí naozaj každý.

Bravčová rolka plnená zeleninou

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ПП🌪ЗОЖ 🌟РЕЦЕПТЫ 💡 (@50_ottenkov_pp) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg bravčovej panenky
  • 1 zväzok petržlenu
  • 1 zväzok kôpru
  • 1 celý cesnak
  • 150 g slaniny
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • 500 ml vývaru
  • 150 g tvarohu
  • 4 lyžice šľahačkovej smotany
  • soľ na dochutenie
  • čierne korenie na dochutenie

Postup:

  • Mäso si vopred umyte a vysušte servítkou. Pripravte si ho tak, aby ho bolo možné naplniť a následne zatočiť. Položte si ho na fóliu a poriadne ho osoľte a okoreňte.
  • Nakrájajte si zeleninu a pridajte 2 strúčiky cesnaku. Dve tretiny vytvorenej hmoty rozložte na pripravené mäso. Zeleninovú zmes zakryte plátkami slaniny. Teraz pomaly dôsledne rolujte mäso. Ak je to potrebné mäso zviažte šnúrkou. Pečte približne hodinu pri teplote 200 stupňov.
  • Počas posledných 20 minút vložte do pekáča zvyšný cesnak. Po 20 minútach môžete mäsko vybrať, nechajte vychladnúť a potom nakrájajte.
  • Vo vedľajšej miske si zmiešajte tvaroh, cesnak, smotanu, soľ a čierne korenie. Vytvorili ste cesnakovú omáčku, ktorú podávajte spolu s mäskom a zeleninou.

Bravčová rolka so šampiónmi a syrom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cecy – Diseñadora Gráfica (@keksadvent) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 300 g šampiňónov
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 cibuľu
  • kôpor
  • 1 papriku
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 20 g masla
  • soľ na dochutenie
  • čierne korenie na dochutenie

Postup:

  • Opäť začnite a pripravte si prvé mäso. Umyte ho a vysušte papierovými utierkami. Následne si z mäsa spravte plochu, ktorú budete môcť napĺňať. Na začiatok mäso poriadne osoľte a okoreňte.
  • Huby umyte a nakrájajte na malé kúsky. Nakrájané huby dajte smažiť na slnečnicovom oleji až kým nie sú zlatohnedé. Takisto si nakrájajte najemno cibuľku, ktorú ale smažte na samostatnej panvici. Usmažené huby a cibuľu vložte do jednej misky a pridajte soľ, korenie, papriku, kôpor, nastrúhaný syr a cesnak. Zmes poriadne premiešajte.
  • Takto pripravenú zmes rozložte rovnomerne na mäso. Mäsko zatočte do rolády a zviažte šnúrkou. Celú roládu ešte pred pečením potrite roztopeným maslom a potom prikryte fóliou. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 60 minút. Následne odstráňte fóliu a pečte ďalších 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť a studenú roládu nakrájajte.

Hovädzia rolka s kuracím mäsom a nakladanými uhorkami

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gastronomia Mosto (@gastronomiamosto) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg hovädzieho mäsa
  • 700 g kuracích pŕs
  • 3 lyžičky horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička suchých talianskych bylín
  • 3 nakladané uhorky
  • soľ na dochutenie
  • čierne korenie na dochutenie
  • 1 vajíčko
  • 3 lyžice múky
  • 3 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice slnečnicového oleja

Postup:

  • Hovädzie mäso si umyte a nakrájajte na kúsky s hrúbkou približne 0,7-1 cm. Zmiešajte horčicu s cesnakom, soľ a talianskymi bylinkami. Touto zmesou potrite hovädzie mäso.
  • Kuracie mäso nakrájané na menšie kúsky položte na hovädzie mäso. Na kuracie prsia položte nakrájané nakladané uhorky.
  • Každý kúsok zrolujte a zviažte šnúrkou. Každú kapsičku namočte do múky a vajíčka. Opakujte ešte raz a nakoniec ponorte do strúhanky.
  • Kapsičky najprv smažte na panvici z každej strany a následne dajte na plech, zakryte fóliou a vložte do rúry. Pečte 40 minút pri teplote 180 stupňov. Posledných 10 minút fóliu odstráňte a dopečte.

Mäsové rolky so sušenými marhuľami

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enrica Monzani (@asmallkitcheningenoa) on

Budeme potrebovať:

  • 1 kg mäsa (hovädzie, bravčové, morčacie)
  • 100 g sušených marhúľ
  • lyžičku soli
  • 1 pohár vývaru
  • čierne korenie na dochutenie
  • červenú papriku na dochutenie
  • zázvor podľa chuti

Postup:

  • Na začiatok si zalejte marhule teplou vodou a nechajte 15 minút postáť.
  • Mäso si opláchnite vodou, vysušte ho a rozporcujte na niekoľko častí. Tie si naklepte a poriadne osoľte a okoreňte.
  • Na každý kúsok mäsa položte marhuľu a zatočte ho. Nakoniec mäso zviažte šnúrkou. Jednotlivé mäsové rolky položte do pekáča a dajte piecť na 1,5 hodiny na 180 stupňov. Odstráňte fóliu, zalejte vývarom a opäť dajte piecť.

Bravčová rolka plnená mandarínkami

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Silvia Di Silvio (@silviadisilvio_guru.chef) on

Budeme potrebovať:

  • 500-600 g bravčovej panenky
  • 200 g slaniny (plátky)
  • 2 veľké mandarínky
  • 150 g tvrdého syra (plátky)
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica korenia na mäso
  • soľ na dochutenie

Postup:

  • Mäso opláchnite vodou a vysušte papierovou utierkou. Pripravte si ho tak, aby ste ho vedeli na konci skrútiť do rolky. Použite soľ, korenie a korenie na bravčové mäso.
  • Spravte si jednoduchú marinádu zmiešaním horčice, smotany, soli. Mandarínky ošúpte a odstráňte aj samotnú bielu šupku. Mäso natrite pripravenou marinádou, poukladajte syr a mandarínky.  Mäso zrolujte a nakoniec obaľte v slanine. Roládu obalte fóliou a dajte piecť na 40 minút na teplotu 190 stupňov. Po 40-tich minútach odstráňte fóliou a nechajte mäso opiecť ešte na 10 minút. Dobrú chuť!

Gabriela, sovkusom.ru

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x