Mäso v majonézovom kabáte

(1 / 5)

Ak ste už unavená z každodenného premýšľania nad zajtrajším obedom alebo večerou a je to to posledné, nad čím túžite po namáhavom pracovnom dni uvažovať, tento recept je pre vás ako stvorený. Je totiž rýchly, nenáročný na prípravu i suroviny, no napriek tomu veľmi chutný. Vďaka prepojeniu chutí jednotlivých ingrediencií sa vám bude zdať, že takto pripravenú bravčovinu ste ešte nikdy nejedli a zaručene si po obede oblížete všetky prsty.

Budete potrebovať:

1 kg bravčového mäsa

3 ks cibule

3 ks paradajok

4 ks zemiakov

4 strúčiky cesnaku

majonéza

250 g tvrdého syra

sušené bylinky

soľ

korenie

Postup: 

Pripravte si suroviny, ale nezmiešavajte ich. Mäso nakrájajte na veľké plátky a ochuťte ich soľou a korením. Zemiaky a syr nastrúhajte nahrubo, cibuľu nakrájajte na krúžky a paradajky na polkruhy. Plech vymastite olejom a vrstvite naň plátky mäsa, cibuľu a strúhané zemiaky. Paradajky zmiešajte s majonézou a položte ich na vrchnú vrstvu, teda na zemiaky. Pečte v rúre na 200 °C po dobu 40 minút. Rúru ešte nevypínajte. Vyberte plech, na vrch pridajte pretlačený cesnak zmiešaný s vašimi obľúbenými sušenými bylinkami a vrch ešte posypte strúhaným syrom. Pečte ďalších 5 minút. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram.com, Katuš, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x