Ak ste už unavená z každodenného premýšľania nad zajtrajším obedom alebo večerou a je to to posledné, nad čím túžite po namáhavom pracovnom dni uvažovať, tento recept je pre vás ako stvorený. Je totiž rýchly, nenáročný na prípravu i suroviny, no napriek tomu veľmi chutný. Vďaka prepojeniu chutí jednotlivých ingrediencií sa vám bude zdať, že takto pripravenú bravčovinu ste ešte nikdy nejedli a zaručene si po obede oblížete všetky prsty.
Budete potrebovať:
1 kg bravčového mäsa
3 ks cibule
3 ks paradajok
4 ks zemiakov
4 strúčiky cesnaku
250 g tvrdého syra
sušené bylinky
soľ
korenie
Postup:
Pripravte si suroviny, ale nezmiešavajte ich. Mäso nakrájajte na veľké plátky a ochuťte ich soľou a korením. Zemiaky a syr nastrúhajte nahrubo, cibuľu nakrájajte na krúžky a paradajky na polkruhy. Plech vymastite olejom a vrstvite naň plátky mäsa, cibuľu a strúhané zemiaky. Paradajky zmiešajte s majonézou a položte ich na vrchnú vrstvu, teda na zemiaky. Pečte v rúre na 200 °C po dobu 40 minút. Rúru ešte nevypínajte. Vyberte plech, na vrch pridajte pretlačený cesnak zmiešaný s vašimi obľúbenými sušenými bylinkami a vrch ešte posypte strúhaným syrom. Pečte ďalších 5 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram.com, Katuš, sovkusom.ru