Mäso na thajský spôsob

(4 / 5)

Thajská kuchyňa bola oplyvnená tradíciami viacerých národov, a to väčšinou susedných ázijských a sčasti i európskych. Tradičné thajské jedlá sa pripravujú z niekoľkých základných zložiek – zahŕňajú ryžu, rôzne druhy rezancov, morské plody, sóju a bohatú paletu rôznych korenín. Vplyv západnej kuchyne sa prejavuje prítomnosťou ovocia či zeleniny a v neposlednom rade mäsa. Práve spôsob pečenia mäsa je niečo, čím je thajská kuchyňa výnimočná! Thajskí šéfkuchári sú totiž zvyknutí piecť mäso v mlieku, vďaka čomu je veľmi mäkké a korenie mu naviac dodáva veľmi chutnú arómu i chuť. Ak sa vám nazbierali slinky, skúste si pri najbližšej príležitosti pripraviť pokrm z hovädzieho mäsa podľa nasledujúceho postupu a presvedčte sa o tom, že kulinárskej umenie je niečo, čomu sa od miestnych môžeme naozaj priučiť. 

Budete potrebovať:

300 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového)

2 ks papriky

3-5 cm zázvoru

2 ks červenej cibule

3 strúčiky cesnaku

20 ml slnečnicového oleja

125 ml mlieka

2 PL sójovej omáčky

Na ochutenie

čierne korenie

karí

soľ

Postup:

Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky a 20 minút ich marinujte v sójovej omáčke a 10 ml oleja. Kým čakáte, nakrájajte si cibuľu na polkruhy, nahrubo nastrúhajte zázvor a cesnak i papriku nakrájajte na plátky. Predhrejte si panvicu so zvyšným olejom a mäso smažte dochrumkava. Potom na mäso nalejte mlieko a ďalej varte. Pridajte papriku, zázvor, cibuľu, cesnak a nechajte všetko vrieť 5 minút. Nakoniec pridajte soľ a koreniny. Po 30-tich minútach je toto gurmánske jedlo pripravené a vy si ho môžete začať vychutnávať plnými dúškami. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: youtube, Katuš, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x