Marinovaná cuketa

(4 / 5)

Cuketa je v kurze! Pripraviť výdatné jedlo z cukety je neuveriteľne rýchle a jednoduché. Cuketa nechutí každému, to je pravda. Dajú sa z nej však vykúzliť také jedlá, ktoré zaujmú naozaj každého. Dnes som si pre vás pripravila recept na marinovanú cuketu, ktorá je vhodná k hlavným jedlám alebo do šalátov.

Budeme potrebovať:

500 gramov cukety

1,5 ČL soli

70 gramov olivového oleja

2 PL octu

2 PL medu

5-6 strúčikov cesnaku

mleté čierne korenie

nasekané bylinky podľa chuti, napríklad bazalka alebo rozmarín

Postup:

Cuketu si očistíme, to znamená ošúpeme. Ak máte mladé malé cuketky, nechajte ich pokojne aj so šupkou. Následne ju nastrúhame na strúhadle ako uhorku alebo ju nakrájame na čo najtenšie krúžky. Krúžky dáme do misky a chvíľu počkáme, aby pustila vodu, ktorú vylejeme. Medzitým si pripravíme marinádu. Prelisujeme cesnak, pridáme k nemu olej, med, ocot, soľ, korenie a bylinky. Marinádu pridáme k cukete a necháme asi 2-3 hodiny marinovať. Podávame ako šalát. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x