Marinády na bravčové mäso

Loading...
(4.3 / 5)

Mäso patrí medzi suroviny, ktoré nechýbajú na sviatočnom stole naozaj nikdy. Ako ich však pripraviť tak, aby vašim známym chutilo viac ako obvykle? Máme pre vás zopár typov na domáce marinády, ktoré spravia vaše mäso naozaj neodolateľné! 

Marinády na bravčové mäso

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Алена Демидова (@emelyanova.e88) on

Jogurtová marináda (prípadne s kefírom)

Budeme potrebovať:

  • 0,6 l bieleho jogurtu alebo kefíru

Postup:

  • Vezmite si bravčové mäso napríklad 1,5 kg a namočte ho do prírodného kefíru. Nechajte 2 hodiny postáť v chladničke. Kefír spôsobí, že mäso bude oveľa mäkšie a chutnejšie. Dochuťte koreninami.

Rozmarín s tymianom

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Танюша Пантелеенко (@pan._.chik) on

Budeme potrebovať:

  • 2,5 l vody
  • 2 lyžice vody
  • 1 vetvičku rozmarínu
  • 1 vetvičku tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 5 kusov čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 lyžičky koriandru

Postup:

  • Priveďte vodu do varu a pridajte všetky ingrediencie. Počkajte, kým opäť zmes nezačne vrieť. Následne marinádu odstráňte z nad ohňa a nechajte vychladnúť. Bravčové mäso vyberte z kefíru, opláchnite ho vodou na celú noc ho nechajte v tymiánovej marináde.

Cesnak a chilli

Budeme potrebovať:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 10 g zázvoru
  • 1 lyžičku čierneho mletého korenia
  • 1 lyžičku papriky
  • polovicu chilli papričky
  • 2-3 lyžice olivového oleja

Postup:

  • Zmiešajte cesnak, zázvor, čierne korenie a papriku. Do tejto zmesi pridajte 3 lyžice olivového oleja. Mäso nechajte v marináde približne 30 minút.

Aby ste upiekli mäso rovnako dobre ako pripravili marinádu dôležité je aby ste ho piekli vo fólii približne 60 minút pri teplote 180 stupňov. Potom fóliu odstráňte a pečte ďalších 20 minút aby sa na mäse spravila chutná kôrka. Keď sa mäso upečie nechajte ho vychladnúť a môžete podávať.

Gabriela, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x