Margotkové rezy

Loading...
(5 / 5)

Kto by nepoznal obľúbenú sladkosť Margot? Rumovo-marcipánová chuť a horká čokoláda, to je vždy skvelá kombinácia. Víkend sa blíži a s ním máme aj trochu viac času na pečenie. Dnes sme si vybrali tento skvelý zákusok, ktorý osloví nie len vás ale aj vašich hostí.

Na Margotkové rezy budeme potrebovať:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hana Faiferová (@hana_faifer8) on

Na cesto

  • 5 vajec
  • 200 gramov cukru
  • 150 ml oleja
  • 300 gramov polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • 1 Margotku

Na krém

  • 2 vanilkové pudingy
  • 600 ml mlieka
  • 1 maslo
  • 1 kocka tvarohu
  • 150 gramov práškového cukru
  • 2 PL rumu

Na poslednú vrstvu

  • Bebe keksy
  • 1 šľahačková smotana
  • 2 kyslé smotany
  • 2 vanilkové cukre
  • horká čokoláda

Margotkové rezy pripravíme nasledovne&:

  • Inšpirácia na tento recept pochádza od pani Lenky, ktorá ho robí nasledovne. Najskôr si vyšľaháme vajíčka s cukrom a do výslednej hmoty prišľaháme olej, múku, prášok do pečiva a na koniec aj postrúhanú Margot tyčinku. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  • Medzitým si uvaríme puding a pri občasnom miešaní ho necháme vychladnúť. Potom k nemu prišľaháme maslo, tvaroh, cukor a rum a vznikne nám lahodný pudingovo-tvarohový krém.
  • Na vychladnuté cesto natrieme krém a naň ešte Bebe keksy. Na poslednú vrstvu už dáme len vyšľahanú šľahačku so smotanou a cukrom. Ako posledné na vrch nastrúhame čokoládu, prípadne posypeme kakaom. Celý dezert dáme poriadne zatuhnúť do chladničky. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x