Kto by nepoznal obľúbenú sladkosť Margot? Rumovo-marcipánová chuť a horká čokoláda, to je vždy skvelá kombinácia. Víkend sa blíži a s ním máme aj trochu viac času na pečenie. Dnes sme si vybrali tento skvelý zákusok, ktorý osloví nie len vás ale aj vašich hostí.
Na Margotkové rezy budeme potrebovať:
Na cesto
- 5 vajec
- 200 gramov cukru
- 150 ml oleja
- 300 gramov polohrubej múky
- prášok do pečiva
- 1 Margotku
Na krém
- 2 vanilkové pudingy
- 600 ml mlieka
- 1 maslo
- 1 kocka tvarohu
- 150 gramov práškového cukru
- 2 PL rumu
Na poslednú vrstvu
- Bebe keksy
- 1 šľahačková smotana
- 2 kyslé smotany
- 2 vanilkové cukre
- horká čokoláda
Margotkové rezy pripravíme nasledovne&:
- Inšpirácia na tento recept pochádza od pani Lenky, ktorá ho robí nasledovne. Najskôr si vyšľaháme vajíčka s cukrom a do výslednej hmoty prišľaháme olej, múku, prášok do pečiva a na koniec aj postrúhanú Margot tyčinku. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Medzitým si uvaríme puding a pri občasnom miešaní ho necháme vychladnúť. Potom k nemu prišľaháme maslo, tvaroh, cukor a rum a vznikne nám lahodný pudingovo-tvarohový krém.
- Na vychladnuté cesto natrieme krém a naň ešte Bebe keksy. Na poslednú vrstvu už dáme len vyšľahanú šľahačku so smotanou a cukrom. Ako posledné na vrch nastrúhame čokoládu, prípadne posypeme kakaom. Celý dezert dáme poriadne zatuhnúť do chladničky. Dobrú chuť.