Viete si predstaviť leto bez sladkého a osviežujúceho ovocia? Ani my nie. Práve preto vám prinášame recept na fenomenálnu malinovú tortu. Jednoduchý a bleskový, presne taký je postup, podľa ktorého si túto dobrotu pripravíte. Jemná chuť chladného krému spolu s ovocím vám určite príde vhod a zamilujú si ju najmä deti. Neváhajte si túto lahôdku pripraviť ešte dnes a prekvapte skvelým dezertom svojich blízkych alebo návštevu.
Nikto nemá záujem tráviť dlhé hodiny pečením v teple kuchyne, zatiaľ čo vonku svieti slnko a teplota sa šplhá k tridsiatim stupňom. Vyhnite sa tejto nepríjemnej predstave a pripravte si úžasnú tortu i bez pečenia. Rýchlo a jednoducho pomocou receptu, ktorý zvládne i začiatočník. Osviežujúci malinový dezert po obede alebo ku káve je presne to, čo vám spríjemní deň.
1000 ml kyslej smotany (18%)
9 polievkových lyžíc práškového cukru
šťava z 1 citróna
1,5 polievkovej lyžice potravinárskeho škrobu
500 ml smotany na šľahanie
200 g detských piškót
600 g čerstvých malín
50 g horkej čokolády
V mise si zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a pridáme šťavu z citróna. Ingrediencie dobre zamiešame. Následne pridáme škrob a znovu premiešame.
V druhej mise si mixérom vyšľaháme smotanu, pokiaľ nezískame nadýchanú šľahačku. Tú potom postupne v menšom množstve primiešavame ku kyslej smotane tak, aby nám šľahačka nespadla.
Pripravíme si formu, v ktorej budeme tortu pripravovať. V tomto prípade je to forma s priemerom 26 cm. Dno vyložíme detskými piškótami. Na nich nanesieme vrstvu krému, ktorú zarovnáme. Na vrch naukladáme maliny. Tento postup s piškótami, krémom a malinami znova zopakujeme.
Vrchnú vrstvu malín potrieme zvyškom krému a uložíme aspoň na tri hodiny do chladničky. Ak chcete mať tortu čo najskôr pripravenú môžete využiť aj mrazničku.
Pred podávaním tortu vyberieme a ozdobíme malinami a strúhanou čokoládou alebo čokoládovými hoblinkami.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu