Makový koláč s citrónovou polevou

Loading...
(3.5 / 5)

Zdravý, šťavnatý a naozaj veľmi chutný. Makový koláčik s jablkami a citrónovým krémom je niečo, čo budete pripravovať pravidelne. Vyzerá aj chutí famózne a do tejto konzistencie sa zamilujú mnohí. Ochutnáte?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susan Lightfoot Moran (@theviewfromgreatisland) on

Na makovo-jablkový koláč budeme potrebovať:

Cesto

  • 2 vajíčka
  • 5 PL trstinového cukru
  • 200 ml rastlinného mlieka
  • 50 ml kokosového oleja
  • 100 gramov mletého maku
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 150 gramov hladkej špaldovej múky
  • 3 jablká

Poleva

  • 1/2 hrnčeka masla izbovej teploty
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • šťava z 1 citróna

Postup:

  • V miske si najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do krásnej žltej peny. Pridáme rastlinné mlieko a kokosový olej. Premiešame a pridáme mletý mak, kypriaci prášok a múku.
  • Cesto necháme chvíľu postáť a nastrúhame doň 3 jablká. Zmes dobre premiešame a vylejeme na plech, kde máme pripravený papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
  • Medzitým si pripravíme polevu. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a na záver pridáme citrónovú šťavu. Ak je krém príliš hustý, pridáme ešte trochu masla. Ak je naopak málo hustý, pridáme cukor. Krém navrstvíme na vychladnutý koláč a celý ho dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x