Zdravý, šťavnatý a naozaj veľmi chutný. Makový koláčik s jablkami a citrónovým krémom je niečo, čo budete pripravovať pravidelne. Vyzerá aj chutí famózne a do tejto konzistencie sa zamilujú mnohí. Ochutnáte?
Na makovo-jablkový koláč budeme potrebovať:
Cesto
- 2 vajíčka
- 5 PL trstinového cukru
- 200 ml rastlinného mlieka
- 50 ml kokosového oleja
- 100 gramov mletého maku
- 1/2 kypriaceho prášku
- 150 gramov hladkej špaldovej múky
- 3 jablká
Poleva
- 1/2 hrnčeka masla izbovej teploty
- 1 hrnček trstinového cukru
- šťava z 1 citróna
Postup:
- V miske si najskôr vyšľaháme vajcia s cukrom do krásnej žltej peny. Pridáme rastlinné mlieko a kokosový olej. Premiešame a pridáme mletý mak, kypriaci prášok a múku.
- Cesto necháme chvíľu postáť a nastrúhame doň 3 jablká. Zmes dobre premiešame a vylejeme na plech, kde máme pripravený papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
- Medzitým si pripravíme polevu. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a na záver pridáme citrónovú šťavu. Ak je krém príliš hustý, pridáme ešte trochu masla. Ak je naopak málo hustý, pridáme cukor. Krém navrstvíme na vychladnutý koláč a celý ho dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Dobrú chuť.
Lucia M.