Makové briošky podľa pani Milky

Loading...
(5 / 5)

Zákusky a koláče od pani Milky majú na internete obrovský úspech. Je to najmä preto, že pre svojich najbližších pečie tradičné recepty podľa klasických postupov. Nebojí sa masla, múky a neexperimentuje so zdravými verziami, ktoré sa často na originál nepodobajú. Tieto briošky si na raňajky zamilujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mészáros Izabella (@izusmeszaros) on

Na makové briošky budeme potrebovať:

  • 1 kg hladkej múky
  • 8 PL kryštálového cukru
  • 2 vanilky
  • 1 dl olej
  • 3 PL med
  • 3 PL citrónová šťava
  • 3 dl vlažná voda
  • 2 dl vlažné mlieko
  • 2 žĺtka
  • 6 dkg droždie
  • 1 ČL soľ
  • 1 bielok na potretie
  • mak na posypanie

Postup:

Z mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások a necháme ho vykysnúť. Ostatné suroviny zmiešame a primiešame k nim vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto. Necháme ho 1 hodinu kysnúť.

Potom si cesto vyváľame na doske a rozdelíme na 20 rovnakých častí.Tie vyšúľame do valčeka dlhého asi 30 cm. Spodný koniec prehneme do písmena J, alebo do slučky a vrchný koniec zapichneme do vzniknutej slučky. Potom necháme briošky podkysnúť 20 minút, potrieme ich rozšľahaným bielkom a posypeme makom. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 minút. Dobrú chuť.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x