Makaróny s kuracím mäsom

Loading...
(3.5 / 5)

Dokonalé talianske cestoviny nestoja veľa a sú také chutné, že sa po nich budete zalizovať až za ušami. Ak máte radi kuracinu v kombinácii s cesnakom a smotanou, ste na správnej adrese. Tieto cestoviny si jednoducho zamilujete.

justcoolidea.ru

Na kuracie cestoviny potrebujeme:

500 g makarónov

500 g kuracích pŕs

3 čerstvé paradajky

3 sladšie papriky

200 ml šľahačkovej smotany

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

trochu čerstvej bazalky

2 PL olivového oleja

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a dusíme cca 15 minút, aby prešlo varom.

Paradajky oblanžírujeme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dole šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme nabok.

Cesnak si rýchlo osmažíme na olivovom oleji do zlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na miernom ohni na 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“.

Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a zahrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať.

zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x