Máte radi keksíky Lotus? Majú trochu karamelový podtón, niekomu môžu pripadať až mierne horké, no ku káve sú ideálne. Ak sa chystáte na víkend niečo upiecť, možno vás zaujme tento Lotus cheesecake, ktorý je jednoduchý, no chutí fantasticky.
Na Lotus cheesecake budeme potrebovať:
Na základ
- 250 gramov Lotus keksíkov
- 120 gramov masla
Na plnku
- 500 gramov mascarpone
- 250 gramov kyslej smotany
- 160 gramov cukru (používam kokosový)
- 1 vajíčko
- trošku čerstvej vanilky na špičke noža
- 2 PL ovsenej múky
Poleva:
Lotus cheesecake pripravíme nasledovne:
- Najskôr si pripravíme základ. Ako pri týchto jednoduchých receptoch býva, stačí pomlieť sušienky na konzistenciu piesku a zaliať ich roztopeným maslom. Výslednú hmotu natlačíme do okrúhlej formy. Keďže tento cheesecake sa bude aj piecť, je lepšie dať na spodok aj papier na pečenie.
- Krém pripravíme tak, že všetky suroviny na krém dáme do jednej misky a mixérom vymixujeme. Vylejeme do formy a jemne pobúchame celú formu, aby nám popraskali prípadné bublinky vzduchu. Vložíme do rúry vyhriatej na 155°C a pečieme 35-40 minút. Po dopečení necháme v otvorenej rúre aspoň pol hodinu, aby cheesecake nepopraskal.
- Na vrch natrieme Lotus krém alebo ideálne slaný karamel. Recept naň nájdete pri surovinách.