Kuracie mäsko na akýkoľvek spôsob my v redakcii môžeme. Aj preto nás zaujal tento recept. Ak si kuracie mäso na obed či večeru pripravujete často, je dobré recepty obmieňať. Dnes sme si pre vás pripravili jeden, ktorý je vhodný aj pri diéte, pretože je ľahký, zasýti a sú tam všetky zdravé a chutné potraviny. Poďme na to.
2 sladké zemiaky (bataty)
2 zväzky špargle
1 väčší kurací rezeň prekrojený na dve časti
olivový olej
soľ a korenie podľa chuti
Na balsamiko dip:
1/3 hrnčeka balsamika
2 lyžice bieleho vínneho octu
5 lyžíc olivového oleja
1 lyžica citrónovej šťavy
2 strúčiky cesnaku
čierne korenie
soľ
Ako prvé si zapneme rúru na 200 stupňov Celzia a umyjeme a očistíme si kuracie prsia. Osušíme ich papierovou servítkou a necháme si ich na tanieri bokom.
Očistíme si bataty a nakrájame ich na hranolky. Plech si vystelieme papierom na pečenie, na ktorý poukladáme sladké zemiaky. Pokvapkáme ich olivovým olejom, osolíme a okoreníme ich. Pečieme ich cca 15 minút.
Medzitým si pripravíme špargľu. Nakrájame ju na menšie kúsky, dochutíme ju olivovým olejom, soľou a korením a uložíme na plech k sladkým zemiakom.
Kuracie reze si osolíme a okorením a položíme ich na vrch na špargľu a bataty. Pečieme cca 15 ďalších minút na teplote cca 100 stupňov Celzia.
Pokiaľ sa nám kuracie prsia pečú, pripravíme si balsamikový dip. Do malej panvice pridáme všetky potrebné ingrediencie (balsamico, biely vínny ocot, olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, korenie a soľ) a celé to povaríme 5 až 7 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
Kuracie prsia vyberieme, naaranžujeme aj so zeleninou na tanier a polejeme balsamikový dipom. Toto jedlo vám v chladničke vydrží aj ďalšie 4 dni, pokiaľ ho hladní papkáči nezjedia skôr. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), buzzfeed.com