Kysnutý babkin makový koláč

Loading...
(5 / 5)

Nie je nič lepšie ako si ráno na raňajky pri šálke čaju vychutnať lahodný domáci makovník. Každý vie, že najlepší makovník predsa robí babička. Dnes máme pre vás originálny babkin makovník, po ktorom už iný ani nebudete chcieť. A tak úžasne ako chutí, tak aj vyzerá.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Французский Блог Петербурженки (@maria_tsidaeva) on

Budeme potrebovať:

  • 500 g polohrubej múky
  • 3 lyžičky droždia
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice oleja
  • 1 vajíčko
  • 100 g maku
  • 300 ml mlieka

Postup:

  • Príprava cesta je naozaj veľmi jednoduchá. Mlieko si zahrejte tak, aby nebolo príliš horúce, no ani studené. Pridajte k nemu droždie a cukor. Keď sa kvasinky rozpustia môžete pridať vajíčka, olej a preosiatu múku. Cesto poriadne zmiešajte a vytvorte zmes, ktorú následne odložte na teplé miesto odpočívať.
  • Počas toho ako sa pripravuje cesto, môžete pripraviť náplň. Na začiatok si uvarte mak tak, aby bol čo najmäkší. Počas toho ako sa mak varí pridajte cukor. Odstáte cesto vyvaľkajte a naplňte ho makom. Naplnené cesto zrolujte do rolky a nakrájajte.
  • Režte pod 45 stupňovým uhlom. Následné „lístky“, ktoré vám vznikli ukladajte na plech spôsobom jeden dovnútra a jeden von.Hotový kvet nechajte postáť 10 minút a následne ho dajte piecť. Pečte približne 30 minút pri teplote 180 stupňov. Hotový kvietok môžete posypať zľahka práškovým cukrom. Dobrú chuť. Ak neviete, ako cesto skladať, pozrite si nasledujúce video.

takprosto.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x