Kysnuté tvarohové slimáky

Loading...
(2.8 / 5)

Vystrojte sa pre kúpačov a napečte im dobroty. Máme pre vás nový recept na tvarohové slimáčiky, na ktorých si pochutnajú určite všetci. Musíme povedať, že dokonca aj tí, ktorí sladké veľmi neobľubujú. Stačí vám hodinka času a chuť do pečenia a vytvoríte nie len chutné, ale aj krásne domáce slimáčiky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Алтынай Укенова (@altusha79) on

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 350 g múky
  • 3 g suchých kvasiniek
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 70 g kyslej smotany
  • štipka soli

Plnka:

  • 0,5 kg tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vajíčko

Poleva:

  • 200 g kyslej smotany
  • 1 lyžica cukru

Postup:

  • Zahrejte si mlieko a nalejte ho do pohára. Pridajte do neho droždie a pol lyžičky cukru a dôkladne premiešajte. Následne pridajte 3 lyžičky múky a opäť premiešajte. Takt pripravenú zmes nechajte postáť cca 30 minút.
  • V druhej miske si zmiešajte preosiatu múku spolu s cukrom a soľou. Následne pridajte k múke maslo a kyslú smotanu. Zmes teraz poriadne premiešajte aby sa ingrediencie spojili. Keď je zmes zmiešaná pridajte kvasinky a poriadne cesto vymiešajte. Hotové cesto zakryte a nechajte odpočívať približne 15 minút.
  • Počas kysnutia cesta si pripravte tvarohovú zmes. Zmiešajte tvaroh, cukor a vajíčko a vytvorte z toho hladkú zmes. Takto pripravenú plnku zakryte fóliou a nechajte odpočívať pokým nie je cesto nakysnuté.
  • Nakysnuté cesto si rozvaľkajte a naplňte ho tvarohovou plnkou. Následne cesto stočte a nakrájajte na kúsky. Plech si pokryte papierom na pečenie a poukladajte naň vaše slimáčiky. Zakryte ich alobalom a nechajte postáť ešte 40 minút. Slimáčiky ešte nakysnú a pred pečením ich ešte potrite vaječným žĺtkom. Pečte pri teplote 180 stupňov kým nebudú slimáčiky zlatohnedé.
  • Hneď po upečení potrite tvarohové slimáčiky zmesou kyslej smotany a cukru. Nebojte sa dať aj viac kyslej smotany, slimáky tak budú viac šťavnaté. Dobrú chuť!

takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x