Kysnuté škoricové rolky

Loading...
(0 / 5)

Škoricové slimáky alebo rolky sú teraz veľmi populárne. Pečú sa takmer v každej domácnosti. Nie je to len sladký kysnutý koláč, je to aj skvelý tip na raňajky, desiatu alebo večeru. Ak nechcete, aby to bola ozajstná kalorická bomba, vynechajte polevu. Ak ich budete jesť na ďalší deň, pokojne si ich trochu ohrejte. Budú chutiť ako čerstvé!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ◇베이킹습작소◇ (@macaron_lover_1112) on

Na kysnuté škoricové rolky budeme potrebovať:

Cesto

  • 30 gramov droždia
  • 500 gramov hladkej múky
  • 420 ml mlieka
  • 110 gramov masla
  • 50 gramov cukru
  • 1 ČL soli

Plnka

  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 3 lyžice mletej škorice
  • 1/3 hrnčeka zmäknutého masla

Na krém (nemusíte použiť)

  • 6 lyžíc masla
  • 1/2 hrnčeku práškového cukru
  • 1/4 hrnčeku krémového syra/tvarohu/jogurtu
  • štipka soli

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások. Droždie zmiešame s vlažným mliekom a cukrom a necháme ho vykysnúť. Následne kvások rozmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme hutné cesto. Misku s cestom prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 30 až 45 minút, kým cesto nebude aspoň dvakrát väčšie.
  • Následne cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 centimetrov a s hrúbkou okolo 5 milimetrov. Na cesto pridáme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo.
  • Plnku urobíme veľmi jednoducho, stačí zmäknuté maslo zmiešať s cukrom a škoricou a navrstviť na cesto. Plech si vymastíme olejom. Cesto opatrne zrolujeme a nakrájame na cca 1,5 centimetrové slimáky. Poukladáme ich na plech a slimáky prikryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte ďalších 30 minút.
  • Medzery sa vyplnia a vznikne konzistentné cesto, ktoré sa ale po upečení bude dať ľahko rozoberať. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Cesto nakoniec dáme do rúry a pečieme približne 20 minút.
  • Medzitým si môžeme pripraviť krém. Stačí, ak v miske zmiešame všetky ingrediencie až kým nevznikne jednotná hmota. Krémom môžete slimáky poliať po dopečení, ale výborné sú aj bez krému. Dobrú chuť. Skvelý recept, ktorým potešíte najmä vašich najmenších. Škorica má skvelú chuť a ešte krajšiu vôňu a hlavne o desiatu vašich detí je aspoň na jeden deň postarané.

 Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x