Kurča na 7 spôsobov

Loading...
(3.5 / 5)

Kuracie mäso je obľúbené už od nepamäti nie len vďaka svojej skvelej chuti, dostupnosti a nízkej cene ale aj vďaka variabilite tohto pokrmu. Či už ho pripravíte pečené v celku, s plnkou, upečiete pikantné krídelká alebo ugrilujete stehná či prichystáte diétne dusené kuracie prsia, stále si pochutnáte. Aké sú však najlepšie a originálne recepty, ktoré ste možno ešte neskúšali a môžete nimi prekvapiť rodinu alebo návštevu? Skúste sa inšpirovať nasledujúcimi nápadmi, ktoré vám prezradia ako pripraviť kura na sedem skvelých spôsobov.

maxpixel.freegreatpicture.com

Klasiku s kuracím mäsom pripravuje asi každý, no nie je na zahodenie skúsiť i nové recepty. Chutí vám kuracie kari alebo si radšej pochutnáte na pikantnom kurati s medom? A čo tak pridať k mäsu citrón? Skvelé nápady na prípravu kuraťa nájdete v niekoľkých tipoch.

Kura Picasso

sovkusom.ru

Príprava je ozaj veľmi jednoduchá a veľmi sa nelíši od klasickej prípravy stehien v rúre. Ak ale chcete ulahodiť aj očiam a vytvoriť krásny farebný a lákavý obed, ktorého kombinácia chutí vás dostane, pridajte k okoreneným kuracím stehnám nakrájanú paradajku a farebnú papriku. Žltá, zelená a červená paprika sú vizuálnym lákadlom, vďaka čomu klasické pečené stehná pozdvihnete na vyššiu úroveň. Na záver pridajte trochu oleja a zapečte.

Kura po španielsky

sovkusom.ru

Kura na španielsky spôsob nie je len ryža s kuracím mäsom. Na uvarenú ryžu uložíme kúsky pečeného kuracieho mäsa a polejeme šťavou z výpeku. Ryžu vylepšíme hráškom, paprikou alebo kukuricou a celé jedlo posypeme čerstvými voňavými bylinkami. Aj malá zmena stačí na neskutočný kulinársky zážitok.

Kurča v medovej omáčke

sovkusom.ru

Kuracie mäso je extrémne chutné nie len ako slaný pokrm ale tiež s prídavkom sladkých ingrediencií. Práve preto sa v rôznych krajinách zvykne pripravovať na pomarančoch ale aj s ananásom alebo kiwi. Zaručenou klasikou, ktorá nikdy neomrzí je kura v medovej omáčke. Už len pri tej vôni počas pečenia vám budú tiecť slinky. Môžete tak pripraviť akúkoľvek časť kuraťa, no najchutnejšie sú predsa len krídla. Tie pred pečením polejte omáčkou, ktorú vytvoríte zmiešaním medu a sójovej omáčky a polejte tým mäso. Hotová lahôdka!

Zamatové kura

sovkusom.ru

Už názov prezrádza, že ide o jemnučkú a lahodnú chuť. Vhodné je mäso zo stehien alebo prsia. Tie nechajte v obľúbenej marináde, podstatné je do nej pridať trochu citrónovej šťavy, vďaka ktorej bude mäso lahodne mäkučké. Následne mäso rýchlo osmažte a zaliate marinádou nechajte dusiť. Nakrájajte na menšie kúsky, uložte na uvarenú ryžu a posypte sezamom. Nebíčko v papuľke!

Kuracie prsia s jablkami

sovkusom.ru

Jablká dodajú kuraťu zaujímavú chuť a šťava z nich je základom pre jemnú omáčku. Kuracie prsia osmažte na panvici a pridajte k nim nakrájané jablká. Nechajte chvíľu dusiť spolu s na jemno nakrájaným cesnakom a troškou paradajkového pretlaku. Na záver zamiešajte a obed je hotový. Podávajte s ryžou.

Kuracie muffiny

sovkusom.ru

Muffiny nie sú len sladkým koláčikom. Výborne chutia aj na slano a nasledujúca kombinácia surovín vás o tom zaručene presvedčí. Zmiešajte malé kúsky kuracieho mäsa, vajcia, kúsky karfiolu alebo brokolice a strúhaný syr. Vo forme na muffiny nechajte zapiecť a sýte raňajky, zaujímavý obed alebo rýchla večera je na svete.

Pikantné kuracie prsia

sovkusom.ru

Pikantné kuracie prsia zapečené s omáčkou sú obľúbené najmä v Portugalsku. Základom je veľa pikantnej omáčky z čerstvých paradajok, no využiť môžete i pretlak. Nakrájajte cibuľu a censak, osmažte ich na oleji a pridajte paradajky bez šupky. Pridajte soľ, korenie a hlavne dostatok čili. Nechajte dusiť, pokiaľ sa paradajky nerozvaria a polejte nimi prsia uložené na plech. nezabudnite ale prsia pozdĺžne rozkrájať a naplniť tiež omáčkou a syrom. Výborný obed, ktorý ocenia milovníci pikantných jedál.

pixabay.com

Inšpiroval vás niektorý z receptov k príprave najbližsieho obeda?

(Jana L), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x