Ak máte v chladničke kuracie prsia, pripravte si chutné soté. Podľa tohto receptu je naozaj jednoduché, len zo základných surovín. Ako príloha sa hodí ryža, keďže po udusení mäsa vznikne omáčka, no ideálne sú aj hranolky, jednoducho každý, čo má rád.
- Kuracie prsia najskôr očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Pridáme soľ, korenie, ideálne čerstvo namleté a červenú papriku. Pridať samozrejme môžete aj iné koreniny, niekto dáva provensálske bylinky, sušený cesnak, prípadne grilovacie korenie. K mäsu pridáme aj trochu oleja a necháme chvíľu marinovať. Kto chce, môže nechať aj cez noc.
- Na oleji si mäso zľahka opražíme a podlejeme troškou vody. Pridáme kečup, kukuricu a podlejeme troškou smotany alebo kokosovým mliekom. Niekto pridáva aj horčicu, ja osobne preferujem horčičné semienko ešte do marinády. Dusíme asi 20 minút a podľa potreby môžeme ešte pridať smotanu. Na záver dochutíme, ak je potrebné a podávame s ryžou alebo hranolkami. Dobrú chuť.