Po kuracom mäsku obalenom v chrumkavej slanine sa len tak zapráši a my sa tomu vôbec nečudujeme. Keď ho ochutnáte, ihneď pochopíte, že tomuto jedlu sa skrátka nedá odolať. Blesková príprava a famózny výsledok. Ak túto chuťovku naservírujete hosťom, máte titul najlepšej kuchárky zaručene istý.
400 g kuracích pŕs
100 g slaniny
zopár lístkov čerstvej bazalky
2 až 3 polievkové lyžice olivového oleja
100 ml suchého bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
talianska zmes byliniek podľa chuti
Kuracie prsia nakrájajte na menšie, rovnako hrubé kúsky. Následne ich do všetkých strán okoreňte alebo pridajte zmes talianskych byliniek. Takto pripravené kuracie kúsky položte na koniec dlhého kusa slaniny. Na mäso položte list bazalky a následne zrolujte do slaniny.
Na panvicu pridajte olivový olej a cesnak, ktorý nožom roztlačíte. Smažte ho asi len minútu, aby ochutil olej a potom ho z panvice odstráňte. Pripravené kuracie rolky osmažte na oleji z každej strany, pokiaľ nebude slanina chrumkavá a jemne pripečená. Vtedy prilejte suché biele víno a na miernom plameni nechajte rolky dovtedy, pokiaľ sa víno neodparí.
Kuracie rolky sú hotové, môžete ich podávať ako chuťovky so šalátom alebo hlavné jedlo s prílohou. Prajeme vám dobrú chuť!
(Jana L), sovkusom.ru