Kuracie prsia v sójovej omáčke

Loading...
(2.7 / 5)

Pokiaľ neviete, čo pripraviť na rýchlu večeru, máme pre vás zaručene tú najlepšiu možnosť. Tento recept je typický pre Japonsko. Kuracie prsia budú po ňom úžasne vláčne a inak ich už ani nebudete chcieť pripravovať. Stačia vám len kuracie prsia, sójová omáčka a biele víno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Feri Dem (@derferi) on

Budeme potrebovať:

  • 1 l vody
  • 400 g kuracích pŕs
  • sójovú omáčku
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 2 lyžičky medu
  • čierne korenie

Postup:

  • Najdôležitejší v tomto recepte je postup varenia. Je to dôležité najmä preto, aby mäso bolo mäkké a vláčne. Na začiatok preto potrite kuracie prsia korením a nechajte ich pol hodinu postáť.
  • Po pol hodinke mäso zľahka opečte na panvici. Nemusíte mäso smažiť dlho, stačí minútka z každej strany. Keď je mäsko opečené, pripravte si omáčku. V panvici zmiešajte vodu, sójovú omáčku, víno a med. Takto pripravenú omáčku nechajte zovrieť a následne hneď vypnite. Prsia teraz uložte do omáčky a nechajte na malom ohni restovať. Dôležité je, aby sa mäso nepripieklo na mede, tak ho strážte.
  • Dovarené kuracie prsia hneď po uvarení vyberte z panvice a nechajte na chladnejšom mieste. Spôsobí to, že kuracie prsia budú viac šťavnaté a chutné.

takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x