Pokiaľ neviete, čo pripraviť na rýchlu večeru, máme pre vás zaručene tú najlepšiu možnosť. Tento recept je typický pre Japonsko. Kuracie prsia budú po ňom úžasne vláčne a inak ich už ani nebudete chcieť pripravovať. Stačia vám len kuracie prsia, sójová omáčka a biele víno.
Budeme potrebovať:
- 1 l vody
- 400 g kuracích pŕs
- sójovú omáčku
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 lyžičky medu
- čierne korenie
Postup:
- Najdôležitejší v tomto recepte je postup varenia. Je to dôležité najmä preto, aby mäso bolo mäkké a vláčne. Na začiatok preto potrite kuracie prsia korením a nechajte ich pol hodinu postáť.
- Po pol hodinke mäso zľahka opečte na panvici. Nemusíte mäso smažiť dlho, stačí minútka z každej strany. Keď je mäsko opečené, pripravte si omáčku. V panvici zmiešajte vodu, sójovú omáčku, víno a med. Takto pripravenú omáčku nechajte zovrieť a následne hneď vypnite. Prsia teraz uložte do omáčky a nechajte na malom ohni restovať. Dôležité je, aby sa mäso nepripieklo na mede, tak ho strážte.
- Dovarené kuracie prsia hneď po uvarení vyberte z panvice a nechajte na chladnejšom mieste. Spôsobí to, že kuracie prsia budú viac šťavnaté a chutné.
takprosto.cc