Kuracie prsia v šampiňónovej omáčke

(4 / 5)

Bleskový obed z kuracieho mäsa a voňavých šampiňónov máte pripravený veľmi jednoducho a potrebovať budete len zopár surovín. Nenáročné jedlo, ktoré je chuťovo vyvážené a poteší aj veľkých gurmánov. Pripravte si k nemu ryžu či zemiaky a obed za pár eur máte na stole za pol hodinu. 

Jednoduchý recept, ktorý si vás získa svojou vôňou a chuťou.

Budeme potrebovať:

500 g kuracích pŕs

1 strúčik cesnaku

1/2 lyžičky sušeného oregana

2 lyžice rastlinného oleja

300 g šampiňónov

2/3 pohára kuracieho bujónu alebo vývaru

125 ml smotany na šľahanie

1 polievková lyžica masla

1 až 2 lyžičky hladkej múky (len pre prípad, že treba omáčku zahustiť)

čerstvý tymián alebo petržlenová vňať

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Pripravíme si kuracie prsia, ktoré môžeme pozdĺžne rozrezať na tenšie plátky alebo ich môžeme pokojne nechať v celku. Následne ich osolíme a okoreníme podľa chuti. Pridáme aj oregano, ktorým mäso posypeme z oboch strán. Následne prelisujeme alebo nastrúhame cesnak na jemno a natrieme ním kuracie prsia znovu z oboch strán. Polejeme olejom, ktorý rozotrieme lyžicou a necháme postáť aspoň pol hodiny, aby mäsom prešla chuť.

Do hlbšej panvice dáme olej a necháme ho rozpáliť. Následne naň naukladáme plátky kuracieho mäsa a na strednom až väčšom plameni ich smažíme z oboch strán. Každej strane postačí asi 2,5 minúty. Následne k mäsu pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, ktoré sme umyli a očistili a restujeme ich asi 2 minútky. Ak sú šampiňóny maličké, môžeme ich nechať v celku. Následne pridáme k mäsu a hríbom bujón alebo vývar, všetko premiešame a prikryjeme pokrievkou. Stiahneme na menší plameň a necháme všetko variť asi 10 minút. Mäso môžeme v polovici varenia pretočiť na druhú stranu.

Následne odkryjeme pokrievku a mäso so šampiňónmi zalejeme smotanou. Premiešame a varíme asi 7 minút za občasného miešania. Mäso znovu prevrátime v polovici varenia, no neprikrývame ho už pokrievkou. Na záver pridáme k omáčke maslo, ktoré celkovo zjemní chuť a dodá omáčke peknú vôňu. Ak sa vám zdá omáčka príliš riedka aj po dlhšom varení, pridajte trošku múky rozmiešanej v troche vody alebo smotany. Následne stiahneme zo sporáka a posypeme na jemno nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Prikryjeme pokrievkou a necháme asi 2 minúty postáť. Následne podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 Jana, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x