Kuracie prsia mám v chladničke vždy, pretože ich pripravujem pomerne často. Výhodou je, že sa dajú uvariť na mnoho spôsobov a hotové sú pomerne rýchlo. Dnes si pripravíme obľúbenú kombináciu kuracích pŕs a dobre prepečenej a chrumkavej slaninky.
kuracie prsia
oravskú prerastanú slaninku (prípadne aj anglickú)
trošku rasce
soľ a korenie podľa chuti
olej
trochu kôry z citróna
50 gramov masla
Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na rezne. Dobre ich umyjeme a osušíme, nakoreníme a osolíme. Slaninu si pokrájame na tenké pásiky, prípadne ak máme anglickú, už by mala byť na tenko nakrájaná. Jenskú misu si vymastíme olejom. Kuracie prsia robím ja nasledovne. Na jeden kúsok položím slaninu a urobím rolku. Tú ešte obalím v extra kúsku slaniny. Celé to prepichnem špajdlou, ak je potrebné. Rolky naukladáme vedľa seba do misy a môžeme trošku podliať vodou. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút. Potom ešte 10 minút na 200 stupňov, no s tým, že misu odkryjeme. Podávame s čerstvým šalátom alebo so zemiakmi, či hranolkami. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: wikimedia, Lucia M.