Kuracie prsia plnené špenátovým mascarpone

Loading...
(5 / 5)

Vedeli ste, že najčastejšie sa v našich mrazničkách nachádza práve kuracina? Nuž a čo s ňou, keď práve nemáme žiadne nápad? Tento jednoduchý a pritom nápaditý recept vás dostane. Plnené kuracie prsia tou najlahodnejšou plnkou, akú ste kedy jedli!

Budete potrebovať:

1 kg kuracích pŕs

250 g mascarpone

100 g špenátu

100 g cukety

50 g tvrdého syra

3 strúčiky cesnaku

2 ČL soli

½ ČL mletej červenej papriky

2 ČL provensálskych byliniek

Postup prípravy:

Cuketu si nastrúhajte na jemnom strúhadle, trochu ju posoľte a nechajte ju, aby pustila šťavu .Tú potom rukou vytlačte zo zeleniny von. Postrúhajte si aj tvrdý syr a pretlačte doň cesnak. Zmiešajte ho s cuketou a pridajte mascarpone, čerstvý špenát, a soľ.

takprosto.cc

Kuracie prsia opláchnite a všetky pozdĺžne prerežte na dve polovice. Do stredu naplňte plnku a navrch mäsa dajte provensálske bylinky a soľ.

takprosto.cc
takprosto.cc
takprosto.cc

Potom mäse spojte špáradlami, aby plnka nevytiekla. Mäso ugrilujte na panvici do zlatista a na miernom ohni, aby sa dobre prepieklo aj zvnútra. Podávajte s čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!

takprosto.cc
takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x