Kuracie prsia na bielom víne

(1 / 5)

Ak sa vám už stáva, že máte pocit, že nemáte žiadne nápady, čo spraviť na nedeľný obed, tak žiadne obavy! Máme pre vás recept na výborné kuracie prsia. Áno, takých receptov je naozaj mnoho, ale tento vás možno zaujme práve tým, že pochádza z Francúzska. Základnou ingredienciou je biele víno.

Budeme potrebovať:

0,5 kg kuracích pŕs

soľ na chuť

1 lyžička sušeného cesnaku

2 lyžice parmezánu

4 lyžice olivového oleja

4 strúčiky cesnaku

150 ml bieleho suchého vína

130 g múky

čierne korenie na chuť

4 vajíčka

4 lyžice petržlenovej vňate

4 polievkové lyžice roztopeného masla

červená paprika

300 ml vývaru

citrónová šťava

Postup:

Pripravte si ako prvé kuracie prsia. Mierne ich naklepte a nechajte postáť. Zmiešajte múku, soľ, papriku, korenie a sušený cesnak. 2 lyžice tejto zmesi si odložte na prípravu omáčky. V druhej mise zmiešajte parmezán, vajcia, petržlenovú vňať, korenie a soľ. Kuracie plátky najprv obaľte v múke a následne ponorte do pripravenej zmesi. Na panvici si zohrejte olivový olej spolu s maslom a kuracie plátky smažte 3 minúty z každej strany. Keď máte plátky vypražené do zvyšku oleja pridajte maslo, čerstvý cesnak a papriku. Nechajte zohriať, pridajte 2 polievkové lyžice odobratej zmesi a chvíľu smažte. Do toho pridajte víno, vývar, citrónovú šťavu, korenie a soľ. Nechajte variť približne 2 minúty a potom nechajte vychladnúť. Pri podávaní polejte kuracie plátky pripravenou omáčkou. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x