Ak sa vám už stáva, že máte pocit, že nemáte žiadne nápady, čo spraviť na nedeľný obed, tak žiadne obavy! Máme pre vás recept na výborné kuracie prsia. Áno, takých receptov je naozaj mnoho, ale tento vás možno zaujme práve tým, že pochádza z Francúzska. Základnou ingredienciou je biele víno.
0,5 kg kuracích pŕs
soľ na chuť
1 lyžička sušeného cesnaku
2 lyžice parmezánu
4 lyžice olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
150 ml bieleho suchého vína
130 g múky
čierne korenie na chuť
4 vajíčka
4 lyžice petržlenovej vňate
4 polievkové lyžice roztopeného masla
červená paprika
300 ml vývaru
citrónová šťava
Pripravte si ako prvé kuracie prsia. Mierne ich naklepte a nechajte postáť. Zmiešajte múku, soľ, papriku, korenie a sušený cesnak. 2 lyžice tejto zmesi si odložte na prípravu omáčky. V druhej mise zmiešajte parmezán, vajcia, petržlenovú vňať, korenie a soľ. Kuracie plátky najprv obaľte v múke a následne ponorte do pripravenej zmesi. Na panvici si zohrejte olivový olej spolu s maslom a kuracie plátky smažte 3 minúty z každej strany. Keď máte plátky vypražené do zvyšku oleja pridajte maslo, čerstvý cesnak a papriku. Nechajte zohriať, pridajte 2 polievkové lyžice odobratej zmesi a chvíľu smažte. Do toho pridajte víno, vývar, citrónovú šťavu, korenie a soľ. Nechajte variť približne 2 minúty a potom nechajte vychladnúť. Pri podávaní polejte kuracie plátky pripravenou omáčkou. Dobrú chuť.
Gabriela, sovkusom