Kuracie prsia s krémovou šampiňónovou omáčkou

Loading...
(4.3 / 5)

Dnešný recept je rýchly, jednoduchý a zároveň nesmierne lahodný. Skvelá kombinácia jemného kuracieho mäsa s krémovou omáčkou zo šampiňónov je výbornou voľbou na skvelý obed. Pripravíte si ho na panvici za pár minút a vaše chuťové poháriky si toto jedlo určite zamilujú. Vyskúšajte aj vy túto skvelú kombináciu chutí, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou mojich najobľúbenejších receptov.

kura 8
foodiecrush.com

Budeme potrebovať:

500 gramov kuracích pŕs

300 gramov šampiňónov

2 strúčiky cesnaku

1 malá cibuľa alebo šalotka

4 lyžice masla

1 lyžica olivového oleja

1/2 šálky bieleho vína

1/2 šálky kuracieho vývaru alebo bujónu

125 ml smotany na varenie

tymián

petržlenová vňať

soľ

čierne korenie

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme a narežeme pozdĺžne na polovice. Zľahka ich naklepeme a následne osolíme, okoreníme a rozotrieme na ne cesnak. Ideálne je nechať takto okorenené prsia postáť aspoň hodinku pred tým, ako ich budeme tepelne upravovať. Následne si vo väčšej panvici roztopíme dve lyžice masla a olivový olej a osmažíme mäso z oboch strán približne po päť minút.

kura 3
foodiecrush.com

Potom mäso vyberieme, odložíme na tanier a na panvicu pridáme ďalšiu lyžicu masla. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku alebo šalotku a šampiňóny nakrájame na plátky.

kura 4
foodiecrush.com

Osmažíme cibuľku so šampiňónmi. Smažíme približne päť minút.

kura 5
foodiecrush.com

Pridáme biele víno a kurací vývar alebo bujón a privedieme do varu.

kura 6
foodiecrush.com

Následne pridáme smotanu na varenie, tymián, zvyšné maslo a za stáleho miešania privedieme znova do varu.

kura 7
foodiecrush.com

Šampiňónovú omáčku servírujeme na kuracie prsia a ozdobíme petržlenovou vňaťou, ktorá celé jedlo krásne rozvonia. Dúfame, že vám tento skvelý obed zachutí a prajeme dobrú chuť!

kura 9
foodiecrush.com

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), foodiecrush.com

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x