Kuracie na smotane so šampiňónmi

(1 / 5)

Pri príprave obeda, ktorý má byť časovo i finančne nenáročný, no zároveň veľmi chutný a sýty veľmi často siahame práve po kuracom mäsa. Pripraviť sa dá na množstvo spôsobov s akýmikoľvek prílohami. Či už ide o šaláty s kuracím mäsom, pečené kurča alebo rezne, každý si príde na chuť. No aj napriek množstvu skvelých jedál z kuracieho mäsa je jedno z nich na vrchole a u nás doma sa pripravuje pomerne často. Chutí deťom i dospelým a vždy sa po ňom len tak zapráši. Kuracie kúsky na smotane so šampiňónmi sú lahodné jedlo, na ktoré nedám dopustiť.

Na tomto recepte vás iste poteší jeho rýchla a nenáročná príprava, takže nemusíte pri hrncoch vystávať celé doobedie. Za pár minút je všetko nachystané a popri príprave mäsa máte čas aj na prílohu. Vychutnajte si kuracie na smotane s ryžou alebo zemiakmi a určite neoľutujete.

Budeme potrebovať:

600 g kuracieho mäsa

200 g šampiňónov

1 cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 smotana na varenie

soľ a čierne korenie podľa chuti

hrsť petržlenovej vňate

trochu oleja na vysmážanie

Postup:

Najprv si nakrájame cibuľu na pásiky alebo na malé kocky. Potom ju na panvici s rozpáleným olejom osmažíme do zlatista. Zatiaľ si pripravíme umyté kuracie mäso, ktoré si nakrájame na menšie kocky alebo na rezančeky – každý, ako má radšej. Potom, keď je cibuľa osmažená do sklovita pridáme všetko kuracie mäso a najprv rýchlo prudko osmažíme a následne stiahneme plameň, aby sa nám cibuľa nespálila. Pridáme na jemno nakrájaný cesnak, ktorý jedlo lahodne dochutí. Na menšom plameni smažíme všetko asi 10 minút. Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, ideálne čerstvé, no môžeme využiť aj tie z konzervy. Nakrájame si ich na kúsky a pridáme k mäsu. Znovu smažíme asi 10 až 13 minút. Následne mäso okoreníme a osolíme. Ak chcete, môžete pridať aj rôzne bylinky, ktoré máte radi. Vhodná je napríklad bazalka ale i oregano. Po ochutení pridáme celú smotanu na varenie. Všetko spolu premiešame a necháme pod pokrievkou na miernom plameni asi 10 minút, aby sa chute prepojili a mäso nám fantasticky zmäklo. Po uvarení pridáme na jemno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať, ktorou posypeme celú omáčku s mäsom a prikryjeme pokrievkou asi na 3 minúty. Potom všetko zamiešame a môžeme podávať napríklad s ryžou alebo zemiakmi. Ak však máte radi viac omáčky, môžete pridať viac smotany na varenie. Aby nebola omáčka príliš riedka, pokojne ju zahustite lyžičkou hladkej múky alebo škrobom rozmiešanom v pridávanej smotane.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x