Kuracie na smotane so šampiňónmi

(1 / 5)

Pri príprave obeda, ktorý má byť časovo i finančne nenáročný, no zároveň veľmi chutný a sýty veľmi často siahame práve po kuracom mäsa. Pripraviť sa dá na množstvo spôsobov s akýmikoľvek prílohami. Či už ide o šaláty s kuracím mäsom, pečené kurča alebo rezne, každý si príde na chuť. No aj napriek množstvu skvelých jedál z kuracieho mäsa je jedno z nich na vrchole a u nás doma sa pripravuje pomerne často. Chutí deťom i dospelým a vždy sa po ňom len tak zapráši. Kuracie kúsky na smotane so šampiňónmi sú lahodné jedlo, na ktoré nedám dopustiť.

Na tomto recepte vás iste poteší jeho rýchla a nenáročná príprava, takže nemusíte pri hrncoch vystávať celé doobedie. Za pár minút je všetko nachystané a popri príprave mäsa máte čas aj na prílohu. Vychutnajte si kuracie na smotane s ryžou alebo zemiakmi a určite neoľutujete.

Budeme potrebovať:

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 200 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 smotana na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • hrsť petržlenovej vňate
  • trochu oleja na vysmážanie

Postup:

  • Najprv si nakrájame cibuľu na pásiky alebo na malé kocky. Potom ju na panvici s rozpáleným olejom osmažíme do zlatista. Zatiaľ si pripravíme umyté kuracie mäso, ktoré si nakrájame na menšie kocky alebo na rezančeky – každý, ako má radšej. Potom, keď je cibuľa osmažená do sklovita pridáme všetko kuracie mäso a najprv rýchlo prudko osmažíme a následne stiahneme plameň, aby sa nám cibuľa nespálila.
  • Pridáme na jemno nakrájaný cesnak, ktorý jedlo lahodne dochutí. Na menšom plameni smažíme všetko asi 10 minút. Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, ideálne čerstvé, no môžeme využiť aj tie z konzervy. Nakrájame si ich na kúsky a pridáme k mäsu. Znovu smažíme asi 10 až 13 minút. Následne mäso okoreníme a osolíme. Ak chcete, môžete pridať aj rôzne bylinky, ktoré máte radi. Vhodná je napríklad bazalka ale i oregano. Po ochutení pridáme celú smotanu na varenie.
  • Všetko spolu premiešame a necháme pod pokrievkou na miernom plameni asi 10 minút, aby sa chute prepojili a mäso nám fantasticky zmäklo. Po uvarení pridáme na jemno nakrájanú čerstvú petržlenovú vňať, ktorou posypeme celú omáčku s mäsom a prikryjeme pokrievkou asi na 3 minúty. Potom všetko zamiešame a môžeme podávať napríklad s ryžou alebo zemiakmi. Ak však máte radi viac omáčky, môžete pridať viac smotany na varenie. Aby nebola omáčka príliš riedka, pokojne ju zahustite lyžičkou hladkej múky alebo škrobom rozmiešanom v pridávanej smotane. Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x