Kuracie na citrónoch a medových jablkách

Loading...
(3.5 / 5)

Netradičná kombinácia exotických citrusov a domácich jabĺk s kuracím mäsom môže vyčarovať v ústach hotové nebíčko. Ako vieme, hydina a ovocie k sebe dokonale pasujú. No väčšinou ich skúšame len v „istých“ kombináciách, teda buď s jablkami a hruškami, alebo s citrusmi, grepmi či pomarančmi. Vyskúšajte však toto všetko dať dokopy a nebudete sa vedieť dojesť.

Budete potrebovať:

2 kuracie prsia

1 citrón

3 jablká

15g cesnaku

40g masla

2-3 vetvičky tymianu

2 ČL soli

1 PL medu

1 ČL korenia na kurča

¼ ČL bieleho korenia

Postup prípravy:

Kuracie mäso umyte a očistite, posoľte ho a urobte doň niekoľko pozdĺžnych zárezov tak, aby ste mäso neprerezali až na spodok. Citrón nakrájajte na plátky, odstráňte zrniečka. Cesnak ošúpte a nakrájajte takisto na tenké plátky. To isté urobte s maslom a aj s jablkami, z ktorých nezabudnite odobrať jaderník.

Do každého zárezu v kuracích prsiach vložte kúsok masla, kúsok čerstvého tymianu, pár plátkov cesnaku a na striedačku aj jablká a citrón. Takto dajte prsia na pekáč a pečte ich pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzitým si v miske zmiešajte med, korenie na kurča a biele korenie a po upečení mäso omáčkou zalejte. Potom ho dajte piecť ešte na 10 minút. Podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x