Bleskové kuracie fašírky

Loading...
(3.4 / 5)

Väčšina z nás zvykne robiť fašírky z bravčového mäsa overeným spôsobom. Táto klasika nás však môže po čase omrzieť, preto by ste mali skúsiť famózne fašírky z kuracieho mäsa. Ich chuti sa ich „bravčový súper“ nemôže ani z ďaleka vyrovnať. Sú neskutočne šťavnaté a jemnučké vďaka jednej prísade. Pripravte si tieto bleskové fašírky a počas obeda sa po nich len tak zapráši.

Odkedy som prvý krát pripravila túto verziu fašírok, na tie klasické z bravčového mäsa som razom zabudla. Pridané ovsené vločky robia z tohto jedla tip-top pochúťku, ktorej neodolajú ani najväčší gurmáni. Tieto fašírky chutia aj deťom a pripravujem k nim vždy rozličné dresingy. Pripravte si na dnešný obed alebo večeru chutnú mäsovú pochúťku a budete sa zalizovať.

Budeme potrebovať:

  • 500 g kuracieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1/2 pohára ovsených vločiek
  • 1/2 pohára mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie, červená paprika, majorán (podľa chuti)
  • olej na vysmážanie

Postup:

  • Na začiatku si pripravíme ovsené vločky, ktoré sú kľúčovou prísadou týchto fantastických fašírok. Vločky celé fašírky zjemnia a mäso ostane zároveň šťavnaté. Polovicu pohára ovsených vločiek si vysypeme do misy, kde k vločkám pridáme polovicu pohára mlieka. Ak nemáte dostatok mlieka, pokojne doplňte jeho množstvo vodou.
  • Vločky v mlieku premiešame a necháme ich nasiaknuť aspoň 20 minút. Zatiaľ si pripravíme kuracie mäso, ktoré rozomelieme na mlynčeku alebo ho trochu rozmixujeme v mixéri.
  • K mäsu pridáme soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku a majorán. Pokojne si mäso dochuťte aj čerstvými bylinkami a výborné je aj s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Následne si k mäsu pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a všetko spolu dobre premiešame. Keď nám vločky zmäknú a nasajú mlieko (po dvadsiatich minútach), pridáme ich k mäsu, k zmesi pridáme vajce a znovu všetko dobre vymiešame.
  • Ak máte doma zvyšok tvrdého syra (napríklad eidam) alebo parmezánu, pokojne ich nastrúhajte k zmesi z mäsa. Fašírky tak budú oveľa šťavnatejšie. Na kocky nakrájaný tvrdý syr môžete umiestniť aj do stredu fašírky, keď z nej budete tvarovať jednotlivé kúsky.
  • Keď si zo všetkej zmesi pripravíme jednotlivé fašírky, začneme ich ukladať na panvicu s rozpáleným olejom a smažíme ich z oboch strán na miernejšom plameni, pokiaľ nebudú mať zlato-hnedú farbu a chrumkavý povrch. Fašírky potom ukladáme na papierové utierky, ktoré z nich vysajú prebytočný olej. Ak si však chcete pripracviť zdravšiu verziu, fašírky môžete upiecť aj v rúre.
  • K fašírkam sa hodia zemiaky ale aj čerstvý zeleninový šalát a rôzne smotanové alebo jogurtové dresingy. Prajeme vám dobu chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, Jana, takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x