Netradičná kombinácia exotických citrusov a domácich jabĺk s kuracím mäsom môže vyčarovať v ústach hotové nebíčko. Ako vieme, hydina a ovocie k sebe dokonale pasujú. No väčšinou ich skúšame len v „istých“ kombináciách, teda buď s jablkami a hruškami, alebo s citrusmi, grepmi či pomarančmi. Vyskúšajte však toto všetko dať dokopy a nebudete sa vedieť dojesť.
2 kuracie prsia
1 citrón
3 jablká
15g cesnaku
40g masla
2-3 vetvičky tymianu
2 ČL soli
1 PL medu
1 ČL korenia na kurča
¼ ČL bieleho korenia
Kuracie mäso umyte a očistite, posoľte ho a urobte doň niekoľko pozdĺžnych zárezov tak, aby ste mäso neprerezali až na spodok. Citrón nakrájajte na plátky, odstráňte zrniečka. Cesnak ošúpte a nakrájajte takisto na tenké plátky. To isté urobte s maslom a aj s jablkami, z ktorých nezabudnite odobrať jaderník.
Do každého zárezu v kuracích prsiach vložte kúsok masla, kúsok čerstvého tymianu, pár plátkov cesnaku a na striedačku aj jablká a citrón. Takto dajte prsia na pekáč a pečte ich pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzitým si v miske zmiešajte med, korenie na kurča a biele korenie a po upečení mäso omáčkou zalejte. Potom ho dajte piecť ešte na 10 minút. Podávajte horúce. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)