Kuracie na ázijský spôsob

(1 / 5)

Nezáleží na tom, či ázijskú kuchyňu poznáte alebo jej jedlá obľubujete či nie. Kuracie mäso na ázijský spôsob bude chutiť ozaj každému. Ide o obed, ktorý máte hotový ozaj bleskovo vďaka spôsobu prípravy. Všetky ingrediencie je potrebné smažiť na väčšom plameni, vďaka čomu získajú chutnú chrumkavú kôrku, no zatiaľ čo sú na povrchu lahodne pripečené vo vnútri sú jemné a nesmierne šťavnaté. Máte chuť na fantastický obed, ktorý si pripravíte len za pol hodinu? Tento recept je pre vás ako stvorený.

Nemusíte obľubovať všetko, no v rámci ázijskej kuchyne sa isto nájde jedlo, ktoré vám bude nesmierne chutiť. Jednou takouto istotou je kuracie mäso so šampiňónmi a brokolicou, ktoré je perfektne ochutené a chrumkavo osmažené. Rýchly a nenáročný obed, po ktorom sa budete len tak zalizovať. Jeden z top receptov, pokiaľ máte na varenie len pár minút.

Budeme potrebovať:

500 g kuracích pŕs

150 g šampiňónov

1 červená paprika

1 brokolica

1/2 cibule

3 čajové lyžičky zázvoru

3 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice sójovej omáčky

1 polievková lyžica hnedého cukru

2 polievkové lyžice bieleho suchého vína

2 čajové lyžičky kukuričného škrobu

slnečnicový olej

zelená cibuľka na posypanie

Postup:

Do menšej misky si nalejeme sójovú omáčku, biele suché víno, pridáme kukuričný škrob a hnedý cukor. Všetko dobre premiešame a necháme stáť, aby sa nám v tekutine úplne roztopil cukor. Táto zmes dodá jedlu tú správnu chuť, ktorá je typická pre ázijskú kuchyňu. Potom si umyjeme kuracie prsia a nakrájame ich na tenšie pásiky. Vezmeme brokolicu, opláchneme ju pod vodou a následne ju rozkrájame alebo zlomíme na menšie kúsky. Tie potom dáme variť do vriacej jemne osolenej vody. Varíme len asi 3 alebo 4 minúty odkedy voda zovrie – na malom plameni. Potom brokolicu scedíme. Kým sa brokolica varí, pripravíme si hlbokú a veľkú panvicu a rozohrejeme v nej olej. Na ňom potom (na veľkom plameni) osmažíme kuracie prsia. Z každej strany by mali získať chrumkavú kôrku. Keď sú z každej strany opečené, vyberieme ich na tanier. Zatiaľ čo sme smažili kuracie prsia si môžeme pripraviť šampiňóny, ktoré je potrebné nakrájať na tenké plátky. Po tom, čo vyberieme z panvice kuracie mäso si na výpeku osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Následne pridáme strúhaný zázvor a šampiňóny. Keď je všetko takmer hotové, pridáme na pásy alebo krúžky nakrájanú červenú papriku. Po chvíľke do panvice vrátime všetko osmažené kuracie mäso a pridáme omáčku z vína, škrobu,cukru a sójovky. Všetko chvíľu miešame, kým nám omáčka nezhustne. Podávame posypané čerstvou cibuľkou a pridať môžeme aj sezamové semienka.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: Jana, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x