Kuracie medailónky na smotanovo-hríbovej omáčke

Loading...
(3.7 / 5)

Už rozmýšľate, čo doma navaríte počas víkendu? V prípade tohto receptu vám budú stačiť kuracie prsia, hríby, smotana a pár ďalších surovín. Kuracie medailónky môžete podávať s ryžou alebo opekanými zemiakmi, no hodí sa k ním aj zemiaková kaša. Kto miluje kombináciu smotanovej omáčky a hríbov?

Na kuracie medailónky na smotanovo-hríbovej omáčke budeme potrebovať:

Kuracie medailónky na smotanovo-hríbovej omáčke pripravíme nasledovne:

  • Kuracie mäso si očistíme a nakrájame tak, aby nám vznikli menšie a tenké medailónky. Tie si okoreníme, osolíme a len opražíme na panvici a oleji. Opekáme ich z oboch strán, kto chce, môže pridať napríklad trošku medu, aby boli na povrchu chrumkavé a skaramelizované. Potom ich povyberáme z panvice a vo výpeku si opražíme cibuľu.
  • Cibuľu sme si nakrájali na malé kúsky a krátko ju speníme. Na cibuli následne dusíme hríby. Kto chce, môže namiesto dubákov použiť aj kuriatka, šampiňóny, ako máte chuť. Pridáme pretlačený cesnak a podlejeme troškou bieleho suchého vína. Ak je potrebné, aj troškou vody. Hríby dusíme a na záver pridávame smotanu. Dochutíme horčicou, citrónovou šťavou, soľou a korením, aj je potreba. Dobré je použiť napríklad aj čerstvo namleté.
  • Na záver zahusťujeme podľa potreby múkou s troškou vody. Keď je omáčka hotová, pridáme naspäť kuracie medailónky, prípadne stačí mäso len na tanieri omáčkou poliať. Podávame s americkými zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x