Kuracia rolka s vajíčkom

Loading...
(4 / 5)

Vajce a kuracie mäso, to je kombinácia večnosti. Nikdy sa jej nikto neobjedol a vždy chutila dokonale. Ak k nej pridáte ešte zopár ingrediencií, ktoré jej dajú ten správny šmrnc, dokonalé jedlo je na svete.

doradcasmaku.pl

Z kuracieho mäsa dokážete vykúzliť naozaj všeličo a chutí dobre takmer so všetkým. Je jednoduché na prípravu a rýchlo prebehne teplom. Prečo ale robiť v nedeľu na obed len pečené alebo vysmážané kuriatko? Stolovanie môžete oživiť ešte o stupeň viac. Tajomstvo dobrej kuchyne tkvie v kombinácií dobrej chuti s dobrou vôňou. A presne takýto recept vám prinášame.

Na tento recept budeme potrebovať:

2 kuracie prsia

4 plátky slaniny (akú máte radi, ale najlepšia je anglická)

2 plátky šunky (najlepšie varenej, ale môže byť aj kupovaná s vysokým podielom mäsa)

2 plátky syra

2 varené vajcia

1 stredne veľká cibuľa

Rastlinný alebo olivový olej

200 ml suchého bieleho vína

soľ a korenie podľa chuti

bylinky – rozmarín, alebo bazalka, čo máte radšej

Postup prípravy:

Vajcia si uvaríme na tvrdo.

Pracovnú dosku, alebo väčšiu dosku na krájanie si prikryjeme alobalom, alebo potravinovou fóliou. Kuracie prsia si opláchneme, jemne usušíme, rozrežeme  na tenšie a rozprestrieme na pripravený alobal, alebo fóliu. Zľahka osolíme a okoreníme a môžeme pridať nasekaný rozmarín, alebo bazalku.

takprosto.cc

Kuracia rolka je úžasne jemná a šťavnatá so slaninkou. Táto ingrediencia dodá vášmu jedlu delikátnu chuť, preto ju určite použite. Uložte plátky slaniny na kuracie prsia, na ňu položte plátky syra a naň plátky šunky.

takprosto.cc

Uvarené a vychladnuté vajcia osušíme, aby sa príliš nekĺzali a položíme ich do stredu mäsa. Opatrne celé mäso zatočíme a spojíme konce tak, aby sa nerozchádzali (u nás ich spájame menšími ihlicami na mäso, ale môžete použiť aj špajdle, či špagátik. Dôležité je hlavne to, aby bola rolka na oboch koncoch uzavretá.

V prípade, že používate alobal, zabaľte rolku do alobalu a previažte špagátom. Mäso sa upečie lepšie a bude šťavnatejšie. Nebaľte do alobalu len v prípade, že zapekáte aj s prílohou. Ak používate potravinovú fóliu, mäso zviažte a pečte, samozrejme, bez nej.

takprosto.cc

Cibuľu si narežeme na kolieska a vysypeme ju do vymasteného plechu, alebo zapekacej misy. Na cibuľový základ položíme rolku a podlejeme trochou vína. Víno si ešte odložte, lebo mäso budeme podlievať aj počas pečenia.

Mäsko môžete podávať napríklad so zemiačikmi nakrájanými na hrubšie čipsy, alebo plátky, ktoré upečiete spolu s ním na cibuľke a víne.

Mäso si zvrchu okoreníme a osolíme a posypeme nasekanými bylinkami.

Mäso pečieme približne 40 minúť pri teplote 190 stupňov a pravidelne podlievame, keď vidíme, že sa šťava odparuje.

takprosto.cc

K mäsu si môžete pripraviť aj omáčku, najlepšie sa hodí kyslejšia. Pre inšpiráciu uvádzame našu obľúbenú. Zmiešajte jednu kyslú smotanu, čajovú lyžičku horčice, jeden strúčik cesnaku a trochu na jemno nastrúhaného tvrdého syra, alebo parmezánu. Podávajte v malých miskách, do ktorých si môžete mäso, alebo zemiakovú, či zeleninovú prílohu namáčať.

Pre lepšiu predstavu si pozrite aj video návod. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Náš tip:

  • Ak nemáte radi údenú chuť slaninky, namiesto nej môžete do rolky pridať napríklad prosciutto, chutí to vynikajúco a mäsko ostane šťavnaté.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x