Niektoré recepty z detstva netreba meniť, stačí ich trochu oživiť. Kuracie pečienky nemá rád každý, no tí, ktorí ich vedia oceniť, poznajú hodnotu tejto chutnej potraviny. Ak klasický recept restovaných pečienok na cibuľke trošku upravíme, vznikne nám z toho krásna, voňavá a chutná delikatesa, ktorú sa nemusíme hanbiť ponúknuť ani naozaj vzácnej návšteve. Pretože chutí a vyzerá prinajmenšom ako z dobrej reštaurácie.
500g kuracích pečienok
2-3 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
1 mrkvu
1 PL balsamica
petržlenová vňať podľa chuti
olej podľa chuti
soľ a korenie podľa chuti
Na panvicu dajte rozohriať olej. Cibuľu si nakrájajte na tenšie kolieska, na rovnako tenké kolieska si nakrájajte aj mrkvu a takisto cesnak. Ako prvé dajte na olej zatiahnuť cibuľu, o pár minút neskôr mrkvu a nakoniec cesnak. Miešajte a nechajte opekať na oleji, kým cibuľa nie je sklovitá. Pečienky si očistite, osoľte a okoreňte. Nemusíte sa báť, pečienka nestvrdne, ak ju posolíte vopred! V strede panvice si urobte priestor tak, že odhrniete cibuľu, mrkvu a cesnak do strán a do stredu dáte pečienku. Nechajte ju, aby sa zvrchu zatiahla a miešajte ju tak, aby bola opečená zo všetkých strán – z každej strany asi 3-4 minúty. Zalejte celú zmes lyžicou balsamica a pomiešajte. Pomiešanú zmes ešte smažte asi 1-2 minúty, potom odstavte z tepla a prikryte. Pred podávaním posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!