Kura Tikka Masala

Loading...
(0 / 5)

Tikka Masala je veľmi obľúbené indické jedlo, ktoré má svojich priaznivcov aj na Slovensku. Možno si ho často dávate v rôznych bistrách, no pravdou je, že si ho môžete pripraviť aj doma. Potrebujete na to len špeciálne korenie a bežné veci, ktoré máte doma.

Na kura Tikka Masala budeme potrebovať

Na omáčku

Kura Tikka Masala si pripravíme nasledovne

  • Najprv si kuracinu očistíme a nakrájame na kocky.
  • Následne si zázvor a cesnak nakrájame na drobno. Zmiešame spolu s jogurtom, čili a garam masala korením.
  • Potom si kura namočíme do marinády a dáme do chladničky na pár hodín.
  • Opäť si nakrájame na drobné kúsky cibuľu a cesnak. Kura opečieme na panvici, ale marinádu si odložíme na neskôr.
  • Keď je kura hotové, opečieme si na rovnakej panvici cibuľu a cesnak. Pridávame ostatné koreniny a následne pretlak.
  • Keď to krátko opečieme, zalejeme smotanou a zvyškom marinády.
  • Necháme variť pár minút a omáčku potom rozmixujeme. Osolíme podľa chuti a pridáme kura.
  • Trosku povaríme a je to hotové. Podávame s ryžou.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x