Tikka Masala je veľmi obľúbené indické jedlo, ktoré má svojich priaznivcov aj na Slovensku. Možno si ho často dávate v rôznych bistrách, no pravdou je, že si ho môžete pripraviť aj doma. Potrebujete na to len špeciálne korenie a bežné veci, ktoré máte doma.
Na kura Tikka Masala budeme potrebovať
Na omáčku
Kura Tikka Masala si pripravíme nasledovne
- Najprv si kuracinu očistíme a nakrájame na kocky.
- Následne si zázvor a cesnak nakrájame na drobno. Zmiešame spolu s jogurtom, čili a garam masala korením.
- Potom si kura namočíme do marinády a dáme do chladničky na pár hodín.
- Opäť si nakrájame na drobné kúsky cibuľu a cesnak. Kura opečieme na panvici, ale marinádu si odložíme na neskôr.
- Keď je kura hotové, opečieme si na rovnakej panvici cibuľu a cesnak. Pridávame ostatné koreniny a následne pretlak.
- Keď to krátko opečieme, zalejeme smotanou a zvyškom marinády.
- Necháme variť pár minút a omáčku potom rozmixujeme. Osolíme podľa chuti a pridáme kura.
- Trosku povaríme a je to hotové. Podávame s ryžou.