Kura na obed je už akási klasika, ktorú oceníme nielen v nedeľu. Avšak, niekedy už máme jednoduchých pečených kuracích stehien dosť, a preto chceme vyskúšať aj niečo iné, nejakú obmenu, ktorú oceníme. Jedli ste už niekedy kura na kyslej kapuste? Tento recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na kura na kapuste budeme potrebovať
Kura na kapuste si pripravíme nasledovne
- Kuracie stehná si očistíme a umyjeme. Slaninku nakrájame, dáme na spodok plechu a na ňu navrstvíme kyslú kapustu. Pridáme rascu a soľ podľa potreby.
- Kuracie stehná položíme na kapustu, okoreníme a osolíme podľa chuti.
- Vymiešame si vajíčka spolu so smotanou, kura zalejeme. Navrch nastrúhame eidam podľa chuti.
- Pečieme odokryté na 220 stupňoch 15 minút, aby sa nám zapiekol syr. Potom kura zakryjeme, pečieme asi 45 minút. Nakoniec teplotu stiahneme na 200 stupňov a pečieme asi 15 minút.