Kura na jogurte s cícerom

(1 / 5)

Výborný obed na indický spôsob. Plný zdravých surovín a voňavého koriandru, ktorý mu dodá tú správnu chuť. Doprajte si tento ľahký obed alebo si jedlo pripravte ako rýchlu večeru. Všetko máte hotové do pol hodinky.

Šťavnaté mäso v lahodnej a nesmierne voňavej omáčke vám zaručene zachutí.

Budeme potrebovať:

200 g kuracích pŕs

200 g cíceru (v konzerve)

pohár kuracieho vývaru (alebo bujón)

200 g zelenej fazuľky

1 cibuľa

1 chilli paprička

1 strúčik cesnaku

1 mrkva

50 ml oleja

200 g bieleho jogurtu

1 šálky koriandrovej vňate

hrsť petržlenovej vňate

1/3 kávovej lyžičky strúhaného zázvoru

zmes indického korenia (nemusí byť)

múka alebo škrob na zahustenie (nemusí byť)

Postup:

Mrkvu si očistíme a nakrájame na drobno. Rovnako očistíme aj cibuľu a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Chilli papričku nakrájame nadrobno, no ak nemáte radi pikantné jedlá, pokojne ju vynechajte. V hrnci si rozpálime olej a pridáme doň cibuľu, chvíľu zamiešame a ihneď pridáme aj chilli papričku. Ingrediencie necháme restovať a zatiaľ sa presunieme k príprave mäsa. Kuracie prsia zbavíme prípadných blán a nakrájame ich na menšie kúsky – napríklad na rezance. Keď je cibuľa takmer hotová, pridáme do hrnca aj kuracie mäso a necháme restovať. Následne kúsky pár krát popretáčame a premiešame, aby sa smažili z každej strany. Keď má mäso zlatistú farbu, môžeme k nemu pridať asi pohár kuracieho vývaru alebo bujónu. Všetko premiešame. Následne si pripravíme mladú zelenú fazuľku a nakrájame ju asi na 2 cm kúsky. Pridáme ju do hrnca a celú zmes okoreníme. Pridáme soľ, čierne korenie a trošku strúhaného zázvoru. Môžeme pridať aj trošku sušeného koriandra alebo jednoducho zmesi indického korenia. Následne hrniec prikryjeme pokrievkou a stiahneme plameň na malý. Necháme všetko dusiť asi 10 minút, aby nám mäso pekne zmäklo.

Po desiatich minútach môžeme pridať precedený cícer z konzervy a všetko premiešame. Varíme ešte asi 5 minút a potom pred záverom pridáme jogurt, ktorý omáčku zahustí. Premiešame a necháme prevrieť. Ak ste pridali viac vývaru a omáčka sa vám zdá príliš riedka, môžete ju prípadne zahustiť múkou a škrobom, no vďaka hustému jogurtu to pravdepodobne nebude potrebné. Na záver pridáme asi polovicu z pripraveného množstva koriandra, ktorú sme nasekali na jemno. Všetko premiešame, počkáme pár sekúnd a sporák vypneme.

Podávame posypané zvyškom čerstvej koriandrovej vňate a pridáme i vňať z petržlenu. K tomuto jedlu sa skvele hodí aj opekaná bageta, tmavé pečivo so semienkami alebo pita chlieb. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, przepisy.pl

Chutil ti tento recept?

komentárov

x