Krupicová kaša

(4 / 5)

Buď ju milujete alebo ju už od detstva nemáte radi. Krupicová kaša je tradičné jedlo, ktoré nám rodičia pripravovali zvyčajne na večeru, keď sme ako deti chceli niečo sladké pod zub. Je jednoduchá na prípravu a zasýti. Ak si chcete spomenúť na detstvo, pripravte si ju podľa nášho receptu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KIWI (@boraroska) on

Budeme potrebovať:

  • pol hrnčeka krupice
  • 2 hrnčeky mlieka
  • cukor
  • maslo
  • práškový cukor
  • škorica
  • granko

Postup:

  • Mlieko si nalejeme do hrnca a na miernom ohni ho zahrievame. Pridáme cukor a keď je mlieko teplé, nie vrené, začneme sypať krupicu. Sypeme ju po častiach a pri stálom miešaní.
  • Hotovú krupičnú kašu nalejeme do taniera, pridáme kúsky masla a posypeme grankom, práškovým cukrom a škoricou. Necháme trošku vychladnúť a môžeme konzumovať. Dobre chutí aj vychladená v chladničke, no na večeru je ideálna teplá. Dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x