Krémová hubová omáčka

(2 / 5)

Ak máte radi cestoviny s krémovými omáčkami a nevadia vám ani huby, konkrétne šampiňóny, ste na správnom mieste. Dnes si navaríme univerzálnu hubovú omáčku, ktorá sa hodí k mäsu alebo k cestovinám, no jesť ju môžete aj s ryžou. 

Budeme potrebovať:

100 gramov čerstvých šampiňónov

4 PL olivového oleja

50 gramov masla

1 PL múky

300 ml smotany na varenie

trošku soli a korenia

1 dcl bieleho suchého vína

1 cibuľa

Postup:

Šampiňóny si očistíme a nakrájame. Cibuľku si takisto očistíme a nakrájame nadrobno, osmažíme ju na oleji dozlata. Pridáme šampiňóny a smažíme. Podlejeme ich bielym vínom a počkáme, kým sa nám alkohol zredukuje. V inom hrnci si opražíme múku, pridáme k nej maslo a asi o minútku pridáme smotanu. Miešame, kým nám omáčka nezhustne. Následne k nej pridáme šampiňóny a miešame, varíme na miernom ohni. Osolíme, okoreníme, ak chceme, pridáme nejakú zelenú bylinku. Varíme ešte asi 5 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť.

zdroj titulnej foto: youtube, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x