Krémová cesnačka v bochníku

Loading...
(3.8 / 5)

Jedli ste už originálnu upíriu cesnačku? Samozrejme, žartujeme. Tejto polievky by sa upíri, ak by nejakí existovali, báli ako čerti. No vy sa jej báť nemusíte, pretože ide o naozaj fantastický a chutný recept, aký dostanete len v tých najlepších reštauráciách. Prečo by ste ju teda nemohli mať aj doma?

Budete potrebovať:

6-7 strúčikov cesnaku

1 strednú cibuľu

2 dl smotany na varenie

175 g kyslej smotany

1 vajce

sušenú šalviu na chuť

soľ a korenie podľa chuti

petržlenovú vňať podľa chuti

4 litre vody

1 zeleninový bujón

Postup prípravy:

Do hrnca dajte pretlačený cesnak a na drobno nakrájanú cibuľu, pridajte korenie, soľ, rozdrvte v rukách sušenú šalviu, ale len trošku, aby polievka nebola príliš bylinková. Nezabudnite ani na petržlenovú vňať.

Všetky suroviny spolu zalejte vriacou vodou a pridajte bujón. Nechajte polievku prevrieť a vo vare do nej prilejte smotanu na varenie, kyslú smotanu a rozmiešané vajce.

Zvlášť môžete na panvičke osmažiť chlebík s cesnakom. Polievku nechajte zhustnúť a podávajte horúcu. Prajeme dobrú chuť!

 (M), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x