Krém z kyslej smotany

(3 / 5)

Máte radi koláče, kde do krému ide kyslá smotana? Zrejme každý dobre pozná piškótovo-smotanovú tortu s ovocím. Obľúbená dobrota bez pečenia, ktorú stačí nechať pár hodín v chladničke. Napadlo vás ale niekedy takýto krém využiť aj na iné zákusky? Ani nás nie! No stačil jeden pokus a tento krém nahradí aj ťažké maslové alebo čokoládové. Výhodou tohto krému je, že pevne drží, neroztápa sa a chutí skvele.

TIP: Tento hustý smotanový krém sa hodí napríklad aj ako náplň do palaciniek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Игошева Любовь (@i_lyubov__) on

Budeme potrebovať:

  • 400 ml kyslej smotany
  • 3 PL práškového cukru
  • vanilkový extrakt

Postup:

  • Vychladenú kyslú smotanu asi 10 minúť šľaháme s cukrom a vanilkou. Keď ju budete šľahať dostatočne dlho, jej objem by sa mal zvýšiť aspoň dvojnásobne.
  • Vyšľahaný krém dáme do chladničky na hodinku a potom ju ešte môžeme trochu zahustiť škrobom a znovu prešľahať. Ak je ale dostatočne tuhá, nemusíme škrob vôbec pridávať. Krém už len navrstvíme na upečený koláč alebo ho dáme do torty a pokračujeme v príprave a zdobení. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x