Kráľovské skladané zemiaky

Loading...
(5 / 5)

Ak si myslíte, že skladané, alebo francúzske zemiaky sú novodobou záležitosťou, ste na omyle. Podľa všetkého si touto pochúťkou mastili bruchá veľkí muži a ženy ešte v dávnej minulosti. V kráľovských skladaných zemiakoch však nenájdete klobásu, či párky. Je v nich plnohodnotné mäso!

Budete potrebovať:

800g zemiakov

400g bravčového karé

1-2 cibule

200g tvrdého syra

1 PL horčice

soľ a korenie podľa chuti

petržlenová vňať podľa chuti

olej

100g kyslej smotany

Postup prípravy:

Mäso opláchnite a nakrájajte na stredne hrubé rezne, ľahko ich vyklepte a posypte soľou a korením. Soľ aj korenie rukou do mäsa mierne zatlačte. Pekáč si vymastite olejom a naukladajte naň mäso jedno vedľa druhého . Potrite všetky kúsky mäsa horčicou a na to položte na kolieska nakrájanú cibuľu. Nakoniec si očistite a ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na plátky. Naukladajte ich na cibuľu, pokojne aj v dvoch vrstvách a osoľte. Potrite ich kyslou smotanou a nastrúhajte tvrdý syr. Zakryte pekáč alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút. Potom alobal odstráňte a pečte ešte ďalších 15 minút, kým nebude syr zlatohnedý. Na záver všetko posypte čerstvou petržlenovou vňatkou a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

 (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x