Krakovský koláč

Loading...
(3 / 5)

Počuli ste už o Krakovskom koláčiku? Na spodku je vláčna piškóta a na vrchu nadýchaná bielková pena. Ovocie môžete pridať aké chcete, no ideálny je napríklad s jahodami ako ho pripravila EnkaM. Ochutnáte? Ku káve značka ideál.

Na krakovský koláče budeme potrebovať:

Piškótové cesto

  • 5 vajec
  • 10 PL vlažnej vody
  • 10 PL cukru
  • 10 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Na penu

  • 5 bielkov
  • 250 gramov cukru
  • jahody

Postup:

  • Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
  • Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
  • S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo. Potom ho vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Zatiaľ si vyšľaháme bielka s cukrom do peny.
  • Hotovú tuhú penu roztrieme na polo upečený koláč a do vnútra naukladáme jahody. Koláč dopečieme pri rovnakej teplote ešte asi 15 minút, kým nie je pena na povrchu zlatistá.
  • Po upečení môžeme koláč ešte nechať pár minút v rúre, potom ho necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x