Koláč slonia slza

Loading...
(5 / 5)

Krémový koláč s banánom poliaty čokoládou. Ak ste ešte neskúšali robiť tzv. slonie oko alebo slonie slzy, určite do toho choďte. Často tento dezert vidíme v cukrárňach a chutí naozaj skvele. Ide o jednoduchý a rýchly zákusok, ktorý zvládne doma pripraviť ktokoľvek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radka Kabeláčová (@radkakabelka) on

Na koláč slonia slza budeme potrebovať:

  • 6 žĺtkov
  • 6 Pl cukru
  • 2 Pl hladkej múky
  • prášok do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 6 bielkov

Na krém

  • 250 gramov masla
  • práškový cukor podľa chuti
  • 2-3 PL mletých orieškov
  • 1 dcl teplého mlieka

Ostatné

  • 2-3 banány
  • čokoláda na polevu

Postup:

V miske si najskôr vyšľaháme žĺtka s cukrom. Pridáme múku, prášok do pečiva a kakao. Pomimo si vyšľaháme bielka s troškou soli do hustého snehu. Sneh po častiach primiešavame do cesta. Miešame zľahka, aby bolo cesto vzdušné a hladké.

Cesto následne vylejeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť na 190 stupňov. Doba pečenia je asi 25 minút. Keď je cesto ešte teplé, zrolujeme ho na formu, prípadne trubičku z alobalu, aby mal koláč výsledný tvar slonej slzy.

Krém pripravíme nasledovne. Maslo izbovej teploty osladíme práškovým cukrom a šľaháme mixérom. Pridáme mleté orechy a po častiach prilievame aj teplé mlieko. Vyšľaháme a navrstvíme na cesto. Do prostriedku dáme 2-3 banány a koláč prehneme. Na vrch navrstvíme roztopenú čokoládu a koláč necháme v chladničke cez noc. Dobrú chuť.

Lucia M., Recepty a návody na pečení cukrovinek

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x