Knedľa vo vajíčku

Loading...
(0 / 5)

Určite každý z vás pozná klasický chlebík vo vajci… Skúšali ste už knedľu vo vajíčku? Jemné cesto v spojení s vajíčkovým obalom jednoznačne ulahodí vašim chuťovým bunkám a zároveň vyskúšate niečo doposiaľ možno nepoznané. Je perfektným aj v prípade, že vám zvýši knedľa po obede, či večeri a bola by veľká škoda, nevyskúšať tento trik. Tento recept vám však prináša aj lahodný brokolicový krém, ktorý sa perfektne hodí ku knedli vo vajíčku.

Na knedľu budeme potrebovať:

  • knedľu
  • 2 vajíčka
  • mlieko
  • soľ
  • maslo

Brokolicový krém:

  • polovicu brokolice
  • 3 PL smotanovej nátierky
  • maslo
  • soľ
  • trošku smotany na šľahanie

Postup:

  • Rozbijeme si vajíčka v tanieri, pridáme soľ a trošku mlieka. Vidličkou vyšľaháme, resp. pomiešame a omočíme v nej nakrájanú knedľu.
  • Na panvicu si dáme roztopiť maslo, na ktorom budeme pražiť knedľu. Pražíme do zlatista.
  • Knedľa je pripravená na podávanie.
  • Medzitým si pripravíme brokolicový krém. Môžete ju spraviť dvojako. Môžete použiť surovú brokolicu, aby ste uchovali všetky vitamíny, ktoré obsahuje, alebo môžete si ju aj trošku povariť. Ak ju budete používať surovú, samozrejme v kréme budete v nej cítiť tie „maličké kvetinky“, ktoré brokolica obsahuje. Pri uvarenej verzii to bude príjemnejšie, keďže sa jednoduchšie rozmixuje.
  • Takže surovú alebo uvarenú brokolicu vložíme do smoothie makera, kde pridáme aj soľ, smotanovú nátierku, a smotanu na šľahanie a mixujeme. Samozrejme, môžete použiť na prípravu brokolicového krému aj tyčový mixér.Brokolicový krém je hotový a môžeme ho podávať.
Foto: Veronika S.
  • Ja som použila na vylepšenie chuti ešte opraženú oravskú slaninku a čerstvé paradajky, tu sa však už fantázii medze nekladú. Dobrú chuť!
Foto: Veronika S.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x